15 aktiviteter for syke barn

sykebarn

Jeg leste denne artikkelen i stad at Februar er den måneden med flest syke barn. Og der stod det hvordan vi som foreldre skal takle det med å ringe jobben annenhver dag og hvordan man skal takle en sur sjef, men hvordan skal de stakkars små takle det å være hjemme?

Nå om dagene florerer det av omgangssyke, influensa, forkjølelse, febersykdommer, vannkopper og brennkopper. Ikke alle sykdommene er like utmattende, men det er langt sykdomsløp og det kan bli kjedelig å være hjemme i 14 dager. For å være syk er virkelig ikke alltid bare bare, en dag er vi så dårlig at vi bare sover mens en annen er energi nivået godt nok til å fungere, men man blir fort sliten og/eller feberen henger i noen dager ekstra og man må være hjemme fra skole og barnehage. Så her kommer mine aktiviteter for syke barn:

1. Lese bøker:

Lese bøker er alltid en sikker vinner her i huset, ungene elsker det og de  kan leke det de har lest med lekene sine senere

2. Stue-camping:

Lag et telt med pledd og dyner, og lek at dere er på campingtur. Har du bordgrill ta den med og grillpølser til lunsj.

3. Fargelegging:

Du finner masse fine fargeleggingsmønter på nett og man får fine bøker med ulike fargeleggingsoppgaver.

4. Lag spå og spå hverandre:

Lag spå, og skriv morsomme ting under flikene så får dere en god latter. Eller kanskje dere kan skrive små utfordringer?

5. Fotoalbum:

Mine barn elsker å se på seg selv som babyer, eller høre om når farmor var ung… Kjempe spennende! Og du får frisket opp familiehistorien.

6. Spille:

Å spille krever lite energi og det er så morsomt. Kanskje spiller dere om hvem som skal få den siste isen i fryseren?

7. Drikk rare drikker:

Væske er veldig viktig når barnet har feber eller kaster opp, og kanskje kan isbiter med frukt og bær, eller morsomme sugerør være utløsende faktor for om barnet får i seg et glass ekstra?

8. Snacks, drikke og blader:

Ungene pleier ikke å få lov til å ha med drikke og mat på soverommet, men er de syke så er det unntak. Server dem noe de liker godt å drikke, om det betyr brus på en Onsdag ja,vel så er det det da. Finn frem noe snacks og favorittbladet så skal du se formen stiger litt noen minutter i allefall.

9. Papirflykonkurranse:

Lag papirfly i ulike modeller og se hvem som kommer lengst.

10. Lakke negler:

Denne er nok mest for jentene. Men små jenter synes det er såå stas med lakk på neglene 🙂

11. Bygg med lego/duplo:

Sett deg ned på gulvet med barna og bygg i vei. Bygge hus og kanskje se hvem som bygger det høyeste tårnet? Her kan vi også få inn litt læring på veien: Farger, former, tall + +

12. La barna leke med håret ditt:

Her i huset elsker barna å få gre og ordne håret til mor. La de få pynte deg og ta et bilde etterpå, det er noe av det beste min 4 åring vet.

13. Kose tid:

Når man er syk hender det at det eneste man vil er å kose med mamma og pappa, ligge på fanget og bli kilt på ryggen eller koset i håret. Kanskje liker de å bli kilt under bena? Det var det beste jeg visste, og er det enda 🙂

 14. Ipad:

Er det noe mine barn setter stor pris på så er det å få lov til å spille på iPaden, og når de er syke så får de nesten ubegrenset spille tid.

15. Se film:

Lei en film på TV-portalen, fra nettflix eller en DVD dere ikke har sett på lenge, finn frem salt popcorn og noe godt å drikke. Og nyt tiden sammen.

God bedring til alle syke 🙂

(Lest 364 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Legg inn en kommentar