5 klestips for en nybakt mamma

Gjesteinnlegg:
Som nybakt mamma kan man føle at ingenting passer eller sitter pent på, og det finnes vel ingenting som er med frustrerende enn akkurat det nå som det er julebord og famileselskaper ganske ofte. Og i dag fikk jeg en hyggelig mail fra ei som gjerne ville ha et gjersteinnlegg om dette, og klestips liker vi. Er jo ikke sååå lenge til jeg er der selv igjen heller. Så sett deg ned og les godt, så kanskje du får et par tips du også. 
Det er vel ingen hemmelighet at kroppen din trenger en del tid til å komme til hektene igjen etter graviditeten. Men du trenger ikke deppe over det! Gå ut og kjøp deg noen nye klær så du føler deg fresh og vel. Har du det bra med deg selv har du så mye mer å gi til alle rundt deg. Her er noen tips fra mammaer som har vært i samme situasjon:
  • Klestips 1: Omslagskjoler
Omslagskjoler er virkelig en gave til enhver kvinne. De er praktiske når man er gravid, og minst like praktiske etter fødselen. Omslagskjolen passer alle fasonger, og får frem det beste ved akkurat din kropp. Den vil hjelpe deg å fremheve dine flotte sider, ved å vise beina dine dersom du går for en lårkort en. Den har også V-utringning noe som vil fremheve brystene, men som også passer perfekt for de med store bryst fordi denne type utridning virker slankende. Velger du en med noe mønster på, vil det i tillegg lettere skjule flekker som en liten baby så lett lager. Pass da på at du har små motiv i mønstret. Bonus er at den også gjør amming veldig enkelt!
klestips 
Illustrasjon: Omslagskjole
  • Klestips 2: Fokuser på fordelene dine
Har du lange bein? Vis dem frem! Ta på deg en kjole eller et skjørt slik at fokuset havner på de lekre beina dine. Legger du til et par fine sko med litt hæl på, vil holdningen din straks forbedres og beina dine vil se enda lengre ut. Ta fokuset vekk fra det lille ekstra som har lagt seg rundt magen.
Er du en av de som gleder seg over at brystene dine endelig har vokst? Fremhev dem ved å bruke V-utringning på  kjoler, topper og bluser.
  • Klestips 3: Tunika og Cardigans
Det finnes vel neppe noe mer komfortabelt å  ha på seg enn tights. Og så lenge man har en fin overdel til, kan man godt bruke tights når man går ut av huset. Tunikaer og tights hører egentlig litt sammen, og den store fordelen med tunikaen er at den skjuler det ekstra man har igjen på magen. Lange cardigans kan også med fordel brukes til tights. Her er det bare å  mikse og matche; du vil ende opp med et komfortabelt men fint antrekk.

X91561A_Front_BlackLeggings_158735_3

0000738_athena_cardigan_khaki_green_300

  • Klestips 4: Back in Black
Svart er kjent som en slankende farge, så bruk den for alt den er verdt. Topper, bluser, gensere, kjoler; alt er fint i svart, og svart kler alle! Style det opp med smykker eller fargerike skjerf hvis du synes det blir for tamt eller kjedelig. Det flotte med svart er at det også passer til stort sett hver eneste anledning. Pynt opp en svart, enkel kjole med en farget blazer eller noen iøynefallende sko.
  • Klestips 5: Accessorise

Det rette tilbehøret kan gjøre ethvert antrekk til en vinner. Tilbehør slik som store smykker, armbånd og øredobber gjør ikke bare antrekket finere, men tar raskt fokus fra de områdene man ikke vil skal være i fokus.
Nå som det begynner å bli høst og kaldt er det deilig å pakke seg inn i store skjerf, og de funker også  fint som tilbehør til antrekk. Ensfargede skjerf til mønstrete klær, eller mønstrete til ensfargede klær. De finnes i mange fasonger og uendelig mange farger og kan gjøre antrekket til noe helt nytt.

56a94b6402275ff1eba9e5535c506ec2 PicMonkey-Collagesave top-10-must-have-accessories-for-fall-winter-2013-2014-3

 

(Lest 119 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

One Comment:

Legg inn en kommentar