8. Mars tog, vil du være med?

image1

 

Her om dagen fikk jeg en koselig mail fra Susanne om jeg fortsatt ville være med å støtte kampanjen «Nei til reservasjonsrett!». Og  det vil jeg selvfølgelig være med på. Det er lite som engasjerer meg mer enn når noen prøver å nekte meg å gjøre egne valg når det kommer til min egen helse og trivsel.

image2

Det er mange som har misforstått det hele og mener at vi støtter de som bruker abort som en prevensjonsmetode, men det skal jeg ha på det tørre at det er ikke det vi kjemper for. Det vi kjemper for er at ALLE kvinner i Norge skal få lov til å velge det som er best for seg og sin situasjon. Og at de skal bli møtt med respekt og forståelse hos sin egen fastlege.

At kvinner som allerede har tatt et tøft valg skal slippe å møte fordommer, kritiske blikk og kommentarer på sitt valg. Og ikke bli en kasteball i systemet og måtte forholde seg til en ny lege de ikke kjenner midt oppe i det hele.

image3

Jeg har aldri selv tatt abort, men jeg kjenner flere som har gjort det og jeg kunne aldri i verden satt meg på  min høye hest og dømt dem nord og ned. Det er ikke min jobb. Og jeg har ingen tro på at de gjør dette for moroskyld. Og at en lege da skal komme å få være «dommer» over dems valg synes jeg blir for dumt.

Jeg har alltid vært utrolig glad i det som står i boblen over her, det er ingen menneskerett å få være fastlege, men det er en menneskerett å få adekvat helse og legehjelp. Altså kan du ikke som lege av en eller annen grunn gi den hjelpen pasienten din trenger vel, så trenger man leger på helsestasjon for barn, lege i geriatrien (eldresenter, syke- og pleiehjem).

image4

Det er sjelden man ser store demonstrasjoner her i Norge, men jeg har vært med på to stykker. Det var fakkeltog for Benjamin som ble drept pga hudfargen sin og Fakkeltog for de to dørvaktene som ble angrepet i Moss. 

Det skal altså med andre ord mye til før vi er ute og skriker og skråler i gatene. Men 8. Mars er det duket for det årlige kvinnedagstoget med appeler og plakater. For dette krenker kvinner, man blir fratatt en lovskrevet rettighet og vi har god grunn til å rope høyt og vi har krav til å bli hørt!

image5

Og jeg håper du stiller opp og hjelper oss med å vinne denne kampen. For når det norske folk går i tog er det alvorlig, og da har det gått for langt og pågått for lenge.

Si NEI til reservasjonsretten du også!

image6

(Lest 48 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Legg inn en kommentar