Anbefaling: Uno i mammas mage

uno

 

De siste dagene har jeg lest mye på forum, hvor folk har lurt på hvordan de skal få små storesøsken til å forstå at det er en baby i magen og hva som skjer.

Og i går leste jeg i et gammelt foreldre & barn blad om en bok som kan hjelpe. Som er for barn fra 1 år og oppover 🙂

Uno er en liten baby som bor i mammas mage. Uno trives godt og vokser litt hele tiden. Men en dag har han vokst seg stor, og mammas mage er blitt for trang. Uno kan ikke bo der lengre …

En varm og sjarmerende bildebok om babyens liv i mammas mage. Perfekt for alle småtroll som lurer på hvordan de selv hadde det i magen og hvordan de ble født, eller som lurer på hvordan lillesøster eller -bror har det inni der.

Jeg har brukt denne boken til alle barna her når de skulle bli storebror og storesøster her, og det virker som de forstår mye lettere når vi leser denne enn å bare fortelle dem at mamma har en baby i magen som snart skal komme ut og bo her hos oss.

I boken er det kort og enkelt forklarende tekst, og masse gode illustrasjoner. Uno i mammas mage kan brukes til barn ned i 2 års alder, før det skjønner de nok ikke så masse av det.

Du får kjøpt den her:

Bokkilden

Tanum

Go’boken

Boken er kåret til en av årets beste bøker i 2009 🙂

(Lest 212 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

2 Comments:

  1. Det vare et godt tips!
    Den skal jeg kjøpe og lese, greit å være litt forberedt før nr 2 kommer ut. Ikke lett å bli storebror sånn helt plutselig…

    Ha en fin kveld!
    Klem fra størstepia

  2. Denne leste jeg til storebror når lillesøsteren var i magen. Han spurte etter den boka hver gang jeg pratet om magen 🙂

Legg inn en kommentar