En annerledes jul?

Lammelårtanker har mange flotte innlegg og et av innleggene hennes nå i Desember er en utfordring. Man skulle virkelig hatt flere slike bloggere. Det styrker bloggsamholdet i Blogglandia. Også er det veldig greit med utfordringer når man kanskje er litt tom for ideer selv.

Dagens spørsmål fra Lammelårtanker er:

Hvis du skulle gjort noe annet enn du pleier på julaften, hva skulle det vært (og hvorfor)?

Om jeg skulle gjort noe annet tror jeg at jeg ville jobbet på barneavdelingen på et sykehus. Jeg har selv vært innlagt på barneavdelingen med to av barna (ikke på julaften), og jeg husker jeg da drømte om å jobbe der.

Jeg elsker å jobbe med mennesker, og barn er noe jeg virkelig brenner for. At alle barn skal ha det bra. Og de som ligger på sykehuset og ikke kan komme seg ut skal også ha det fint på julaften. Og det å kunne gjøre litt ekstra for dem denne dagen hadde gjort at jeg la meg med et smil om munnen på kvelden.

Jeg kunne også jobbet på et senter der barn og foreldre som har rømt fra andre voldelige foreldre og slektninger bor. De fortjener å ha det godt og trygt, og jeg vil gjerne bidra med en fang og en varm klem til de som er redde. Jeg vet så alt for godt hvordan det er å være redd for en av de foresatte, selv om jeg på langt nær måtte flykte for å holde meg i live.

Så om jeg skulle hatt en annerledes jul ville jeg hjulpet andre barn med å ha det trygt og godt.

Hvordan ville du feiret en annerledes jul?

(Lest 51 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

5 Comments:

  1. Tusen takk for fine ord!

    Det er gøy at du vil være med på utfordringene denne adventen.
    Det er inspirerende å lese hva du kunne tenke deg å gjøre dersom du skulle feiret på en annen måte enn du pleier. Håper ønsket lar seg realisere en dag.

  2. En av elevene mine kom en stund før jul og fortalte at hun skulle være tidgiver på Julaften. Jeg jobber i Blåkors, og der dekker begrepet, de som gir av sin tid til andre. HUn skal jobbe for at andre skal ha en hyggelig julefeiring, – og jeg kunne nok tenke meg den typen feiring på julaften.. som deg, på en måte

  3. Du er ett godt menneske, frue….. <3

  4. Jeg ville gjort det samme som deg, jobbet på en barneavdeling på et sykehus. Vi har jo mange uker på sylejis bak oss, og de menneskene som jobber der gjør en så strålende jobb! Der ville jeg definitiv vært!

Legg inn en kommentar