Fennikkel te

Som ammende må man gjerne passe på hva man spiser i en viss grad for at babyen skal slippe å få vondt i magen, i tillegg får de mye luft i magen fordi de svelger luft ved gråt og når de spiser. Disse luftboblene kan gjøre vondt i små tarmer.

Til storebror og lillesøster brukte jeg helios ammete for å holde produksjonen oppe og for å hindre luft i magen til både meg og baby. Jeg begynte med det denne gangen også, men så hørte jeg om flere som hadde fantastisk effekt av Fennikkelte. Etter å ha googlet Fennikkel ble jeg solgt og mannen ble sendt til nærmeste helsekost for å kjøpe  te.

Allerede etter kopp nr 2 merket jeg bedring, og mindre kaving ved brystet. For fennikkel har også den egenskapen at den hjelper på melkeutdrivningen og melkeproduksjonen så babyen slipper å jobbe så hardt for å få ut melken.

Du kan også gi den direkte til babyen.

Babyene fiser som bare det og luften kommer lettere ut både som rap og som fiser 🙂

Har du brukt Fenikkelte under amming? Synes du det hjalp?

Dette står om Fennikel på Naturdoktor.no

Fennikel er et godt styrkemiddel for fordøyelsen, leveren, nyrene og milten. Den er fin mot luft i magen, og kan derfor brukes på ammende mødre for å unngå kolikk (ikke på barnet), også for å øke melkeproduksjonen. Den er også utmerket mot dårlig apetitt, halsbrann, kvalme, oppkast, magesmerter, forstoppelse, diaré og betennelser og kramper i tarmene Den har god effekt på lungene og luftvegene, og er derfor fin mot forkjølelse, hoste, halsbetennelse, bronkitt, åndenød og andre plager i åndedrettsorganene. Den er også fin mot smerter ved tannfrembrudd og betennelse i tannkjøttet

Den inneholder fytoøstrogener og er derfor fin mot uregelmessig og smertefull menstruasjon, pms og problemer i overgangsalderen. Den betennelseshemmende virkningen gjør seg også gjeldende ved binnehinnebetennelse, hovne ledd (f.eks podagra), såre og betente øyne, urinvegsinfeksjoner, leversykdommer, slimhinnebetennelse og cellulitt.

Fennikel er bra mot forgiftning, og nyrestein. Den er også et fremragende middel til å avgifte og rense kroppen etter stort mat eller alkoholinntak. Fennikel fremmer styrke og mot, og er bra for selvtilliten. Roer ned nervesystemet. Sies å kunne avverge vonde tanker fra andre.

(Lest 135 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

6 Comments:

 1. Erica Magnergård

  Hej,
  Testar testar.
  Kram

 2. Testar fylla i nettsted

  // Jens

 3. Jeg drakk mye av denne når jeg amma Cornelis. Dessverre var det så mange andre stressmomenter som spilte inn da, at jeg måtte gi opp amminga etter tre mnd.

 4. Jeg har nettopp begynt å drikke fennikelte. dvs, en blanding med fennikkel, anisfrø og kumin. Håper det hjelper på Lillebror som sliter veldig med luftsmerter.

  Så fin blogg du hadde fått og spennende med ny plattform 🙂

  Jona

Legg inn en kommentar