Her om dagen laget jeg hjemmelagede kjøttkaker, og de ble knallgode så jeg tenkte å dele oppskriften min med dere 🙂 For dette er kaker som ALLE kan lage.
Dette trenger du:
800 gram karbonadedeig (eller kjøttdeig om du liker det best)
1 ts pepper
1/2 ts salt
1 ts malt ingerfær
1 ts malt allehonde
1 ts muskatnøtt (eller muskat)
3 ss potetmel
4,5 dl melk eller vann
Til sausen:
3 terninger kjøttbuljong
1,5 liter vann
4 ss mel
1 ts pepper
Sukkerkolør
Slik gjør du:
1.
Ha kjøttet i en bolle, og tilsett det tørre. Rør godt så alt blir blandet, før du tilsetter melken/vannet litt og litt.
2.
Kok opp 1,5 liter vann og ha i 3 terninger med kjøttbuljong. Smelt smøret i pannen og lag kjøttkaker med en skje som du dypper i kaldt vann. La kakene bli gyldne og ha de over i det kokende buljongvannet. Ta de ut når de flyter til toppen.
3.
Når alle kakene er ferdige så lager du sausen. Slik:
smelt smøret i en kjele til det er brunt, ha i melet og rør til blandingen blir nøttebrun. Ha så i litt og litt av buljongvannet til ønsket tykkelse. Ha i pepper og la koke i ca 5 min. Legg i kjøttkakene, og la det stå og godgjøre seg i 15 min.
Bon Apetitt 🙂
Mmmhhh, takk for oppskrift! Det så vanvittig godt ut 🙂
♥ Lizbethosnes.com
Gott gott. Jag brukar använda detta recept när jag lagar köttbullar eller pannbiffar. http://www.arla.se/recept/kottbullar/
Det är oxå väldigt gott. Perfekt att göra dubbelsats och frysa in så har man mat att ta fram de dagar när man inte har tid att laga från botten 🙂
Skal notere ned denne, trodde jeg bare trengte salt og pepper, haha :p