Julen, høytiden for ettertanke.

Nå nærmer det seg juletiden, og handelstanden gnir seg i hendene over alle oss som drar bankkortet varmt i deres betalingsterminal. Det skal handles julegaver, gaver til kalender, gaver til julestrømpe, snop, brus og ikke glem julematen. Kanskje er tradisjonen å ha juleøl og aquavit til julemiddagen?

For meg er julen familien samlet i lystig lag, gode julekaker, julepynt i hver eneste krok av huset, rundvask, juletre, pakker under treet, nydelige toner fra musikkanlegget, forventingsfulle barn som kribler i hele kroppen, nedtelling til julaften, julefilm, og duften av julematen som brer seg utover. Og jeg gleder meg hvert år til 1. Desember for da kommer pynten opp  🙂

IMG_1052

Men julen er også en tid for ettertanke, og å tenke på de som ikke har det så bra, og så ikke har de samme forventingene til julen som oss. Å tenke på de mange som eneste ønske er at de skal komme seg igjennom julen uten å være for sultne.

For mens vi har forventinger, gleder, kriblinger og shoppedilla, sitter det ca 350 000 mennesker i Norges langstrakte land og gruer seg. Foreldre som ikke har mulighet til å gi barna sine den julen de har lyst til fordi de er fattige, og andre har kanskje ikke familie og sitter i tillegg alene uten mulighet til å ha en koselig jul for de siste kronene på kontoen ble brukt til å betale strømmen og husleien fra forrige måned.

De er fattige. De har ikke råd til å kjøpe julekalender til barna sine, eller julemat så de kan kose seg ekstra denne dagen. Og mange har dessverre heller ikke familie og venner som kan/vil hjelpe dem.  Enten så er det ingen familie eller kanskje de også er fattige og dermed ikke har mulighet til å hjelpe.

I samarbeid med CupoNation, vil jeg oppfordre alle dere bloggere der ute til å hive dere med på denne kampanjen. For hvert blogginnlegg som blir publisert om denne kampanjen så gir CupoNation 100 kr til Fattighuset i Oslo.  Det synes jeg er et fantastisk tiltak.

100 kr for meg i julen er nok til litt julesnop, en julglede eller julestjerne og kanskje et blad med juleinspirasjon, mens for en på fattighuset betyr den at de kan få seg en julemiddag, litt julestemning og en julegave til seg selv, eller barnet sitt. 100 kroner kan gjøre en stor forskjell for dem:)

Men ved å gi en donasjon til Fattighuset, så kan man gjøre en forskjell. En kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe en. 

Fattighuset i Oslo er en veldedighetsorganisasjonsom hjelper mennesker uten ressurser med bland annet velferdstilbud, tannhelsetjenester og sosialpolitisk arbeid.

Har du skrevet et  blogginnlegg om Fattighuset og bidratt med 100 kr? Legg gjerne igjen link så jeg kan lese 🙂

(Lest 47 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

One Comment:

 1. Hei Fru Jacobsen.
  Jeg hørte deg på P1+ i dag i samtale med Hans-Petter Jacobsen. Veldig bra!. Der har også jeg vært flere ganger, og for det meste snakket om farger, som også er hovedtemaet på min blogg. Det er veldig hyggelig å prate med Hans-Petter.
  Håper du vil ta en titt på min blogg, og gjerne komme med ønsker om hva jeg skal skrive relatert til farger.
  Et spennende tema som henger sammen med farger, er at vi er ulike mennesketyper, noe selvsagt også barn er.
  Det er kanskje et spennende tema for deg? Det samme er kanskje farger og mat? Lykke til videre!
  Med fargeglade hilsener fra Tove Steinbo.

Legg inn en kommentar