Kom i form etter fødsel, men hvordan?

Det er ikke til å legge under en stol at et svangerskap og en fødsel er en stor påkjenning for kroppen. Jeg har hatt fire svangerskap og fødsler på 7 år.

Kroppen har hatt ekstreme belastninger under fødslene, og jeg har ikke akkurat fått noen mini babyer så slutten på svangerskapene har vært tunge.

2016-01-14 07.45.41

Kroppen forandrer seg selvfølgelig masse for hvert svangerskap, men jeg er en av de som har gått opp en del i mine svangerskap, noe som gjør at jeg sitter igjen med en god del mammakilo enda. Jeg er ikke en av de få som ser ut som før fire timer etterpå.

Jeg har hatt svangerskapsdiabetes med tre av barna. Det vil si at jeg nå har økt risiko for å få diabetes type 2, om jeg ikke tar vare på kroppen.

Nå er det gått 6 mnd etter siste fødsel, og jeg føler at det er på tide å gjøre noe. Jeg har en yrkesskade i ryggen som virkelig får kjørt seg. Sammen med amming, som ikke er en vidunderkur for god holdning.

Kom i form etter fødsel, men hvordan?

Jeg er ikke glad i senter trening, og med fire barn er det ikke alltid lett å få til en god treningsøkt. Men her er noen tips fra meg:

* Gå tur med vognen. Om du går fort eller sakte spiller ingen rolle, for det er uansett bedre enn å ligge på sofaen eller være inaktiv.

* Vil du ha mer krutt i treningen? Bruk Gillian Mickaels 30 days shred. Level 1,2 og 3 ligger på youtube.

* Tren styrke med barnevognen som vekt.

* Lek med eldre barn:fotball, sisten o.l.

* Tren mammamagen med mammamage appen. For mer info om mammamage, se på Mammamagetrener.no gjør du feil øvelser for magen, KAN du gjøre skade.

* Se på pinterest etter inspirasjon, der har jeg funnet et styrkeprogram som jeg gjør med vognen 2-3 ganger i uken.

kom i form etter fødsel

* Spis sunt, men det er absolutt lov å kose seg også. Trikset er å ikke kose seg for mye.

Om du ammer skal du være forsiktig med for rask vektnedgang. Miljøgifter i fettet går over i melken 🙂

Hva er dine beste tips for : Kom i form etter fødsel?

Følg meg på facebook, instagram og snapchat for å følge meg på veien til å komme i form etter fødsel

(Lest 142 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Legg inn en kommentar