Krumkaker, julens høydare

krumkaker BIG
Bildet lånt av klikk.no
Ja, da er det bare en liten uke igjen til Julaften, og det er helt sikkert MYE å få orden på. Jeg vet vi må handle inn julematen, fikse den siste julegaven, og rydde litt. Kanskje jeg finner ut at jeg skal bake litt til 🙂 
Jeg tenkte at i dagens luke skulle jeg gi dere en oppskrift på nydelige kromkaker. 
De er himmelsk gode, og er en kake som hører julen til 😉
Her kommer oppskriften:
 
2 egg
125 g sukker
125 g Melange margarin, smeltet
125 g potetmel
125 g hvetemel
2 ts kardemomme
2 ss konjakk
1½ dl vann
 
(Konjakken kan godt droppes!!)

SLIK GJØR DU:
 
Visp egg og sukker lyst og skummende. Tilsett Melange og sikt på potetmel og hvetemel. Ha i konjakk og vann. Rør til en klumpfri røre.
La røren stå noen minutter før den stekes i et krumkakejern.

Rull kakene sammen mens de er varme, eller form dem til kopper over et glass. Kakene skal være tynne og sprø. Blir røren for tykk under stekingen, tilsett litt mer vann.

 Lager du krumkaker til jul?

 

(Lest 106 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

3 Comments:

  1. Perfekt luke du. Har tenkt å lage krumkaker i år, men det er jo en jungel av oppskrifter for en som ikke har gjort det før. Nå løste du problemet for meg. Men hvor mye røre skal i jernet hver gang?

  2. Krumkaker er et «must»! Hele familien knasker krumkaker hele jula, så det må en lages en hel haug. Pleier rigge meg til med lydbok på øret og koser meg. Resten av bakingen er ungene med på, men akkurat dette er bare mitt. Pleier å lage noen «dessert-skåler» til julaften, for å ha multekrem oppi. Mmmm!

  3. Tusen takk for oppskrift 🙂 Kanksje jeg tørr å prøve meg på de..

    Ha en fin mandag 🙂

Legg inn en kommentar