Juleaktiviteter

Når jeg var liten var det juleverksteder som ble holdt av ungdomsforeningen på lokalet (skjønner nå at jeg er fra bygda), men det er noen av de beste minnene jeg har fra juletiden som liten, og de tingene vi laget den gangen lages ikke på noen juleverksteder lenger tror jeg.

Det var valnøtter med kitt på, røde silkebånd og noen greier som man stakk nedi kittet, det var julekurver og julelenker, isopor julenisser eller snømenn på ispinneski, små risposer, isoporkuler som man stappet inn stoffbiter klippet med sikksakk-saks, pepperkakebaking, julekortlaging, lage pakkelapper og masse mjulemusikk og kos. Og selvfølgelig var det julebrus eller cola på glassflaske. Akk, barndommens juleaktiviteter.

På samme sted var det juletrefest i romjula.

2015-12-03 18.20.28

Julepynt laget av barnehånd på skolen. 

Jeg har mange kreative drømmer i hodet, men i år har jeg ikke ork til å gjennomføre juleaktiviteter og ha energi til å rydde opp igjen etterpå. Så i år blir det enkelt, for i fjor fikk ungene en Juleverkstedboken fra Karsten og Petra i posten, og i år kom det en til med en av bokpakkene som vi fikk i November til mors store glede for da kan begge de store barna lage masse gøy, uten at det krever masse forberedelser.

Juleaktiviteter

I tillegg har de fått juleboken som er delt opp i 24 kapitler, med ulike ting de kan lage og små historier. En del av tingene som lages i juleboken er i juleverkstedboken, slik at vi kan følge dagene og  lage det samme som Karsten og Petra. Så for en sliten rimelig godt gravid frue er denne løsningen gull i år, så får vi heller avansere litt til neste år når lillebror er ute og kan være med.

Så får vi hatt litt verksted i år allikevel 😉

Hvilke juleaktiviteter skal dere gjøre i år?

(Lest 221 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Legg inn en kommentar