Nye rettningslinjer for markedsføring på blogg

I dag fikk jeg en mail av Jeanette, med de nye rettningslinjene for markedsføring på blogger.

Hovedpunktene er disse: 

1. Markedsføringsloven gjelder om du mottar noen form for motytelse (penger eller tjeneste) om du blogger om en bedrift eller deres produkter.
2. Skjult reklame er forbudt, og det skal komme klart frem at reklame er reklame.
3. Du skal skrive at du har fått produkter eller betaling, og det holder ikke å skrive at “produktene er sponset av…”. Ei heller er det nok med en footer eller et eget blogginnlegg som skal gjelde for alle andre blogginnlegg også.
4. Om du har barn eller ungdom som lesere, skal du trå spesielt varsomt.
5. Du kan straffes med bøter om du bryter markedsføringsloven.

Så jeg har nå gått igjennom de fleste innleggene mine, og skrevet øverst i innleggene som er sponset at de er sponset, jeg har i tillegg lagt dem i en egen kategori: sponsor innlegg

Så nå burde det vel komme klart frem hva som er hva 🙂

Hva synes du om de nye rettningslinjene?

(Lest 18 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

One Comment:

  1. hei hei 🙂 Takk for kommentaren på bloggen min:) Du lurte på hvor jeg fikk tak i oppskriftene, men det har jeg ikke svar på, har laget de oppskriftene selv, bare prøvd meg fram:) Det er utrolig morsomt 😉

    hilsen sandrashobby

Legg inn en kommentar