Bunner:
750 gram mandler
10 dl sukker
12 eggehvitter
Kok opp mandlene og skold de slik at de er helt uten skall.
La de tørke litt på et håndkle.
Bruk en kvern (gjerne manuell) og mal mandlene til finmalt.
Visp eggehvittene til et hardt skum.
Vend de harde eggehvittene i mandlene.
Legg kaker i ønsket størrelse på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg liker å ha kakene med litt størrelse på da det er det jeg er vant med fra barndommen.
Stekes på 180 grader i 10 – 20 minutter, kommer an på størrelsen.
Smørkrem:
600 gram ROMTEMPERERT smør
11 dl melis
12 ts vaniljesukker
10 ts Regia bakekako ( 12 ts vanlig kakao)
9 eggeplommer
Bland til en glatt røre, og smør på de ferdigstekte bunnene.Frys de så ned i 24 timer.
Smelt 700 gram kokesjokolade i vannbad, og dypp kakene med smørkremen ned i sjokoladen. La størkne på brett før du legger de i bokser og putter i kjøleskap eller fryser.
De kan lett puttes i fryseren da de tiner på veldig kort tid 🙂
Liker du Sarah Bernhard? Er dette noe du selv lager til jul.
De så FARLIG gode ut også! Ikke smakt slike før jeg 🙂
Ha en fin Fredag,
Nattaklem fra Jatte:)
Jeg liker Sara Bernard veldig godt, men har aldri visst om jeg lagde dem rett. I år blir det din oppskrift! Så kjempegode ut.
Jeg liker Sara Bernard veldig godt, men har aldri visst om jeg lagde dem rett. I år blir det din oppskrift! Så kjempegode ut.
Nam!
Disse må jeg skrive ned, tror aldr jeg har smakt slike faktisk.
God helg!
Har aldri lagd disse før, men har lyst til å prøve i år. 🙂
Ååå.. Grrrr.. Nå fikk jeg også lyst på….
Har aldri lagd de, men smakt de hos andre og vt hvor skummeelt god de er ja. Nesten så jeg er glad jeg ikke tåler egg- så skumle er de.. 😀
Off har spist meg kvalm på mye søtt idag, og akkurat nå kjenner jeg at jeg er glad for det, hvis ikke har jeg fått sykt lyst på disse 😀 hehe…