Vinteren er her

//sponset kokebok//

I dag våknet vi opp til første skikkelige vinterdag om man kun ser på temperaturene. Gradestokken var krøpet til godt under -10 og nærmet seg -15 i det de to største gikk til skolen. Jeg kjente virkelig hvor glad jeg var for at det ikke var jeg som MÅTTE ut da. Jeg tenkte tilbake til da jeg var på deres alder og gikk MYE lenger enn dem i kulde og all slags vær.

Så når Lillebror la seg fant jeg frem kokeboken min, og laget et vintertre med boller. Noe som passet fint siden det var hvitt på trærne ute også ette at det kom noe snø i natt.

vinteren

Jeg gjorde den litt til min egen vri og hadde i en bit sjokolade i hver av bollene. Så ungene og venninnen de hadde med hjem var meget fornøyde når de kom hjem. Fra å være blåfrosset til å få deilig lune boller, det er hverdagsglede for små barn.

Og de var sååå fascinert av treet. Og stod lenge å beundret det. Passet fint med et vintertre, nå som vinteren er her.

Så i dag har ungene virkelig kost seg. Jeg mener det er viktig å kose seg litt sånn innimellom. Så lenge det ikke blir hver dag. Det er disse små tingene i hverdagen barna husker når de blir større 😉

Baker du mye om vinteren?

(Lest 68 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

12 Comments:

 1. Åh min gode Gaia……. Du bare MÅTTE vise meg det bildet der? 😀 Og jeg baker aldri… Men nå, Fru Jacobsen… lurer jeg faktisk på om jeg skulle begynne! 🙂

 2. Aah, DET saa godt ut! Jeg vil ogsaa ha <3

 3. Ser så deilige ut.. og jeg som har sluttet med søtt,- igjen … tenker barna var lykkelige

 4. Pingback: Vinteren er her | Blopp.no

 5. Åja, jeg er glad jeg slipper å gå ut i all slags vær altså. Har vært frossent her i noen dager, akkurat i det snøen kom ble det iskaldt. Skolejenta har ikke klaga på å gå, det er jo litt utrolig at det er bedre å gå når det er kaldt enn når det regner :p men når hun kommer hjem helt rød i ansiktet og sier «æ vil ut og lage iglo», ja da er det godt å være barn.

  Jeg baker ikke særlig mye egentlig, jeg ender opp med å måtte spise så mye selv. Men i går bakte jeg grovt blåbærbrød og et bananbrød, og det fikk bein å gå på 🙂 har veldig lyst på den boka du har, kommer nok til å skaffe meg både den og Hakkebakkeskogen-boka 🙂 Skolejenta har også lyst til å bake, men hun vil lage egne oppskrifter og det er ikke alt som smaker godt ? jeg vil gjerne at hun ikke er så sta at hun kan følge en oppskrift også ?

  Jaja, jeg babler i vei, det er langt over leggetid og da har jeg ikke filter på hvor mye jeg skriver :p Godt nytt år forresten, håper dere har hatt det koselig i jula og at dere feira det nye året flott og vel ? klem fra Helene 🙂

  • Haha, fine frøkna di <3 Oh, de brødene hørtes gode ut, så det er bare å slenge over oppskrift.

   Blir nok ikke bakt så mye på en stund her, for motoren på kenwooden tok kvelden (den var 40 år) så er vel ikke så unaturlig 😛

   Vi hadde en rolig feiring bare oss, god mat og snop 🙂 Håper dere koste dere også. Klem

 6. Nam, de så veldig gode ut!!!!

  Og ja, jeg baker mer på vinteren enn sommeren. Jeg elsker lukta av nystekt gjærbakst!

 7. Yummi! Venter stadig på de bollene du sendte på døren igår ??
  De ser jo helt super digge ut, spesielt med en liten dæsj sjokolade! Nam!

  For å svare på ditt spørsmål, NEI jeg baker sjeldent. Vinter eller ikke, det gjør Robert ?
  God helg til deg og dine fem!

  Stor klem!

  • Hahah, her slipper jeg ikke til mannen på kjøkkenet altså 😛 Om han ikke MÅ. Han kan om han må, men jeg tviler på at boller hadde sett ut som boller når han hadde laget det 😛

Legg inn en kommentar