Eplepuré til babyen

Her om dagen laget jeg smaksporsjoner til minstemor og bestemte meg for å begynne med eple. En ingrediens av gangen er viktig i begynnelsen.

På samme alder med de to andre har de fått MME og grøt, men nå fullammer jeg enda 🙂 Men siden jeg hadde litt morsmelk i kjøleskapet tenkte jeg å lage ferdig noen testporsjoner til henne.

Oppskriften:

2 epler skrelles og deles i terninger.

La det koke til de er helt møre, og hell så avkoket i en kopp.

Legg bitene i en skål eller kopp og finn frem stavmikseren. Kjør det til en mos og ha i litt og litt av  avkoket (jeg brukte morsmelk). Bland det ut til en konsistent du synes passer ditt barn. Jeg valgte å kjøre det nesten til en tyktflytende suppe.

Legg i isbitformer og frys ned. Så tar du bare opp en og en «klump» når de skal få smake 🙂

(Lest 327 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

One Comment:

  1. Enkelt og greit når man kan det, men mange som er usikre på hvordan man lager fruktpuré til de små. Jeg deler denne på facebook i dag 🙂

Legg inn en kommentar