Grove muffins, supert i matpakken eller til kos

muffins1

I dag når jeg stod opp fikk jeg så lyst på muffins. Det er jo ikke det sunneste man kan spise, så jeg fant ut at jeg skulle lage grove. Ungene skal ha med ei venninne hjem fra skolen også, og da er det litt ekstra koselig å kunne by på noe godt. Uten at det er alt for usunt.

Muffins er det eneste jeg aldri lager fra pose, da jeg ikke synes de smaker noe. Og det er like lett å lage fra bunnen.

Les også: Muffins ca 60 stk

Ingredienser til 48 muffins:

5 dl fibra mel

1 dl hvetemel

5 dl havregryn

1 ss linfrø

4 ts bakepulver

4 ts vanilje sukker (kan sløyfes eller erstattes med vaniljestang)

1 ss sirup

1 ss sukker (kan sløyfes)

1 dl nøytral olje

4 dl melk

4 egg

Slik lager du muffins:

Bland alt det tørre i en bolle og ha så i melk, sirup, olje og egg. Bland godt.

Ha røren over i muffinsformer, og stek på 180 grader i ca 20 min.

Alternativer:

Disse muffinsene kan du variere akkurat slik du ønsker. I dag hadde jeg sjokolade i dem.

Og her kommer noen forslag til fyll:

* Ost og skinke

* Grønnsaker

* Eple og kanel

* Gresskar

* Bær

Disse er supre å fryse og bare ta opp når man fyser på noe godt. Og med ost og skinke blir de supre til lunsj. Ungene får gjerne med en slik på skolen ved siden av matpakken. De smaker utrolig godt, og jeg har bare fått supre tilbakemeldinger.

muffins2

Velbekomme!

(Lest 182 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

2 Comments:

  1. De så kjempegode ut!

    Du er flink til å inspirere, familien din er heldige som har akkurat deg i sine liv.

    Ha en nydelig dag!

Legg inn en kommentar