Hjemmelaget pizza, det er helgekosen sin det

I dag er det Lørdag og som vanlig vipper jeg litt i dag. Skal vi lage en hjemmelaget pizza eller er det noe annet godt der ute. Jeg er så usikker. For jeg er så matlei om dagen. Er skikkelig kjedelig. Husker det alltid var god mat på Lørdager når jeg var liten, men husker ikke HVA vi spiste. Men vet det var en del hjemmelaget pizza. Så siden jeg har fått en del skryt av pizzaen min deler jeg oppskriften her.

Bunn, en stor langpanne: 

4 dl lunket vann (ca fingertemp)

1 pk gjær

4 ss olje

1,5 dl havegryn

1 ts salt (kan sløyfes)

1 ts sukker

Hvetemel eller fibra til deigen er god å jobbe med.

Smør et stekebrett med olje eller smør og klem deigen utover. (Deigen skal ikke heve mer enn den gjør på tiden du bruker på å finne stekebrett og smøre det).

Når deigen er klemt utover og dekker hele stekebrettet legger du på det dere liker best, her bruker vi:

Peppes pizzasaus eller felix? pissasaus

Revet ost oppå sausen

Karbonadedeig / kyllingfilet / biff / skinke (kommer an på hva vi har lyst på den dagen)

Ananas

Mais

Paprika

Tomater

Løk

Sett pizzaen i ovnen på 180 grader i ca 25 min (varmluft) eller 200 med vanlig over og undervarme.

hjemmelaget pizza

Mens pizzaen steker i ovnen kan du danse en dans med ungene, og rydde kjøkkenet og la barna dekke på bordet så er det bare å sette seg ned å nyyyyte med gullrekka på tv’n.

Hva er din favoritt hjemmelaget pizza?

 

(Lest 38 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss.

Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

One Comment:

  1. Hjemmelaget pizza er noe av det beste jeg vet!!!

Legg inn en kommentar