I går la jeg ut dette bildet, og det var flere som ønsket seg oppskriften. Så her kommer 2 versjoner av deigen så kan du velge hva som er enklest og best for deg. Man kan helt fint lage sin egen kombinasjon også. Dette er nok til 12 stykker.
Det du trenger til vesrsjon nr 1 er:
3 dl Kulturmelk
4 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 ss sirup
Pensling
1 egg
Pynt
Valmuefrø eller havregryn
Det du trenger til versjon nr 2:
3 dl Kulturmelk
4 dl speltmel
1 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 ss sirup
Pensling
1 egg
Pynt
Valmuefrø eller havregryn
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle
2. Ha i sirup og kulturmelk i blandingen. Bland alt til en deig.
3. For 12 rundstykker av deigen (jeg brukte spisesjeer) og legg dem på en stekeplate med bakepapir
4. Visp egget lett med en gaffel og pensle rundstykkene med eggeblandingen og strø på pynten.
5. Stek runstykkene i ovnen i 10 – 15 min. La avkjøle seg på en rist med et klede over.
Ser veldig godt og enkelt ut!