Mammatips – #Hvordan kutte løk uten tårer

I dag har vi hatt taco til middag og til den pleier vi å ha løk. Men det er som regel mannens jobb for jeg synes det svir så inni granskauen i øynene.

Men når jeg leste i kommentarfeltet for lenge siden hos Trine Grung så var det noen som sa at man kunne skylle den i kaldt vann for å unngå dette. Jeg så flere var skeptiske, men jeg testet det og det funker.

Så synes du det svir i øynene når du skal skjære løk, husk å skylle den i kaldt vann når du har fått av skallet 🙂

Synes du det svir i øynene når du skjærer løk? Har du andre gode tips?

Posted using Tinydesk blog editor

(Lest 108 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

3 Comments:

  1. medhjertetpaarettsted

    Hjelper ikke å skylle i vann.
    Men hvis du ikke er selvhøytidelig kan du kutte løk med svømmebriller 🙂 Det funker som bare rakker`n 🙂

  2. Fuktige finger eller hender funker som bare fy. Den «syra» som gjør at øynene svir trekkes nemlig mot det fuktigeste området, som jo stort sett er øynene dine. Men om du har vann på fingrene, eller fjøla, så vil «syra» gå dit isteden. Noen mener også det hjelper å ha et glass med vann ved siden av der man kutter, men jeg må ha vannet direkte på hendene eller fjøla..

  3. Jeg bruker løkkutter fra enklere liv. En av de beste tinga jeg har på kjøkkenet:)

Legg inn en kommentar