Omelett i ildfastform

Her har sommervarmen kommet for fullt, og da forsvinner min evne til å lage store middager 😛 Jeg blir matlei, får dårligere matlyst og jeg orker i allefall IKKE å stå å lage store middager med tilhørende masse oppvask.

I går hadde jeg koselig besøk av ei venninne som jeg ble kjent med via blogg og facebook, og da laget jeg omelett i ildfast form, og den ble super god. Noe jeg lett kunne laget til middag også, og man kan lage den med akkurat det man vil. Når 5 åringen spiser som en hest, da er den vellykket 🙂

omelett

8 egg

8 ss vann

0,5 ts salt

1 ts grovkvernet pepper

1 pakke smårett skinke

2 dl revet ost

1 ts gressløk

Pisk alt dette sammen i en bolle. Smør en ildfastform (jeg brukte flytende melange med smør og rapsolje), hell i røren, legg i de grønnsakene du ønsker (jeg brukte paprika og tomat). Strø litt ekstra ost på toppen og sett den i ovnen i 25 min på 200 grader. Og vips goood og enkel mat. Vil du ha mer grønnsaker som brokkoli, poteter og blomkål legg det i bunnen før du heller i røren.

Vel bekomme og nyt sommeren, og en nydelig omelett 🙂

(Lest 199 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

5 Comments:

  1. Veldig god var den 🙂

  2. Det der er veldig godt, også i varmen.

    Jeg blir ekstra glad i salt, og har gjerne spekeskinke til. Anbefales!

  3. Så smart å legge det i form. Mye mindre stekesprut og gris. Må prøves!

  4. Sånn på sommeren, og i påsken og slike ting, skulle jeg ønske jeg likte egg. men jeg har aldri likt det. vet ikke hvorfor egentlig.. Men unga liker det da, så denne oppskriften kan det nok hende jeg bruker en gang likevel. Sikkert veldig greit å servere til gjester også vil jeg tro..

  5. Det så veldig godt ut – jeg pleier å lage noe lignende med makaroni, så det blir mer som en gratin -kjempegodt med smeltet smør på. (Ikke lavkarbo, eller kalorivennlig -men godt og fin hverdagsmiddag! 🙂

Legg inn en kommentar