Rabarbara og Aprikose syltetøy

Når man utdanner seg slik jeg har gjort så treffer man mange koselige mennesker, og et av de bekjentskapene jeg har gjort meg under utdannelsen min er flotte Kathrine. Hun er virkelig en person jeg ser opp til og det er ikke mange. Hun står for mye av det jeg selv står for. Hun er også leder av Norges Bygdekvinnelag.

Hun har såååå mange krative oppskrifter og jeg er så heldig å få lov til å dele dem videre med dere 🙂

Her kommer oppskriften på Rabarbara og Aprikose syltetøy. 

2 pk aprikoser
2 kg rabarbara
1/2 liter vann eller litt mindre
2 kg sukker (kan godt ha mindre sukker om frukten er veldig moden).
1 pk Certo (syltetøy pulver)
Slik gjør du:
frisk frukt
Fin hakkede og bløtlagte aprikoser i vannet, kokes opp sammen med uskrellt rabarbara i biter. Ha i sukker med certo slik det står på posen. Has på tempererte glass med kokte lokk.
 rabarbara og aprikos

Her er det halvveis kokt, må kokes til rabarbaraen er mør. Aprikosene har trukket i 2-3 dl vann i et par timer først.

263984_10150225935111611_4741121_n

Sukker og Certo (syltepulver) haes i det kokende syltetøyet. 

syltetøy

Dette blir et deilig og litt annerledes syltetøy med fin farge 🙂

(Lest 137 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

Legg inn en kommentar