Romkake

Som liten var den beste kaken jeg fikk, Bessa sin kake. Ingen andre laget slik kake. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg enda ikke har vært i noen bursdag eller selskap med denne kaken om det ikke har vært i vår familie.

8 åringen er også super glad i den kaken, og vil ha den når han har bursdag. Veldig enkel kake som kan varieres etter sesong. Jeg laget den bla til dåpen til niesen vår for noen år siden, men hadde da ferske jordbær inni.

Romkake Romkake

Kaken er super enkel å lage, men om du vil lage alt fra bunnen tar det litt lenger tid. Men jeg bruker 5 min for jeg kjøper alt ferdig 😉

Du trenger: 

* Kakebunn evt hjemmelaget sukkerbrød

* 1 boks romkrem eller du kan lage romkrem selv

* Sitron brus

* Saften fra 1/4 sitron

* Melis

* Kakepynt

* Bær/frukt om du ønsker det

Slik gjør du: 

1. Del kakebunnen i 2. Dynk den med sitronbrus.

2. Smør romkremen utover kakebunnen. Her legger du også på evt bær/frukt om du ønsker det. Legg så den andre delen oppå.

3. Lag melis til ønsket konsistens ved å bruke saften fra sitron og bittelitt vann. Smør det utover toppen på kaken. Og pynt med kakepynt.

4. La så i kjøleskap til melisen er hard og kaken kald.

Romkake

Har du laget Romkake før?

(Lest 187 ganger, 1 Lest i dag)

Fru Jacobsen

30 år, gift og mamma til fire barn. Er utdannet barne-og ungdomsarbeider, men vært hjemmemamma siden jeg var halvveis på vei med storebror. Og grunnet en yrkesskade i nakke og rygg så er det et valg som har passet oss. Jeg skriver om det som interesserer meg, og som flyr rundt i toppen akkurat nå :)

4 Comments:

  1. Pingback: Romkake | Blopp.no

  2. Jeg har aldri bakt en romkake før ? Men nå skal sant sies, at jeg baker aldri! Veldig fint pyntet, tipper det var noen noen fornøyde barn som så hva mamma hadde disket opp med ?

  3. Hvorfor gjøre det verre enn det er, lissom?

    Dette er vel ikke noe verre enn Toro? Romkake til folket, viktigste er at man er fornøyd (hvem vil vel egentlig være en sur og utslitt mamma???)!

Legg inn en kommentar