Torsk i form er noe av det beste jeg får til middag, og jeg er ikke spesielt glad i fisk til vanlig. I dag hadde vi deilig Søndagsmiddag, veldig enkel og ikke minst sunn middag. Jeg hadde nok syntes det var enda bedre om jeg hadde vært i form uten kaktus hals og feber, men det falt i smak for alle barna og mannen. Og selv om jeg er rimelig tett, synes jeg det var digg også 🙂 Dette er en av favoritt rettene til mannen i huset, han elsker fisk.
Torsk i form er super enkelt og du kan bruke akkurat de grønnsakene du selv vil. Jeg bruker torsk, da det er den fisken ungene liker best og jeg er allergisk mot rød fisk. Dette er en veldig fin rett å lage sammen med barna, slik at de kan lære seg hva grønnsakene heter, hvordan de skal bruke en kniv og ikke minst kjøkken hygiene 🙂
Hvordan lage torsk i form?
Torsk i form er super enkelt, ta med deg ungene og kom i gang 🙂
Ingredienser:
5 gulrøtter, skjært i staver
1 paprika, skjært i staver
1 boks minimais
1 rødløk i strimler
5 redikker i tykke skiver
1 squash, skjært i staver
3 store poteter, skjært i staver
1 boks kikerter, skylles godt
1 boks hakkede tomater
8 cherrytomater som deles i to
1 1/2 ts persille
Sitronpepper
3 fedd hvitløk, knuses med hvitløkspresse (kan sløyfes)
3 ss raps olje
4 porsjonsfileter med torsk
Slik gjør du:
1.
Sett ovnen på 180 grader.
Del opp alle grønnsakene, og begynn med å frese hvitløk, rødløk, squash, paprika, poteter og gulrøtter i pannen. La dette surre i pannen ca 10 min.
2.
Tilsett 3 ss rapsolje og kikertene. La dette surre i et par minutter.
3.
Tilsett boksen med hakkede tomater og persillen. Og la dette småkoke i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
4.
Hell alt i en ildfast form, legg så fisken pent på toppen. Krydre med det krydret du ønsker (jeg brukte sitronpepper). Og sett det inn i ovnen i ca 20-30 minutter.