10 på topp i høst

Som mamma til fire så har jeg altså hatt babyer i ulike aldrer på høsten og lært meg gjennom prøving og feiling hva man trenger og ikke trenger til kjølige høstdager. Så jeg tenkte jeg skulle gi dere min 10 på topp liste over ting man trenger til babyen.

1. En god vognpose

En god vognpose er et must. Da slipper man å kle på babyen tykk bobledress og andre tykke klær når den skal sove. Selv på de kaldeste dagene holder det med body, strømpis og en ulldress på. Og da sover de så mye bedre også.

2. Ulldress

p-3699008-1000x1000

En god ulldress er alltid et must på vinter og høst. Denne fra LilleLam, som du får kjøpt hos Mamman min og meg er dn vi ønsker oss i Høst. Her kan vi ikke bruke ullbodyer og strømpebukser pga atopisk eksem, så derfor er det ekstra viktig å ha godt ulltøy yil å ha på utsiden av bomullstøyet.

3. Stonz

 

Noe jeg har hatt til alle barna mine er Stonz. Selv om de ikke kan gå selv så er disse kjekke for de holder små totter varme og gode, selv om det blåser og regner. Veldig kjekke i bilen eller på shopping turen om barnet ikke sitter i vognposen.

4. Ullpledd

Om du har  et kjøpt, (slik som dette fra merket LilleLam), et heklet eller et strikket er det et must. Jeg bruker det over vognposer for “pynt” og for å holde litt ekstra på varmen i posen. Om det har noe for seg aner jeg ikke, men jeg innbiller meg det i allefall.

5. Ullvotter:

Små babyhender ligger gjerne oppover når de sover dypt og i kjølig høstluft og vinterluft kan de lett bli kalde på hender siden blodårene er så små. Det tar litt lenger tid for store barn og voksne å bli kalde, mens en baby blir kald fort og våkner av at han eller hun fryser.

6. Ulllue

En babys varmetap går for det meste igjennom hodet, så en god og varm lue er veldig godt. En ull lue er det beste da ull regulerer litt temperaturen selv og om barnet svetter så blir ikke barnet kaldt om luen blir fuktig.

7. Ullsokker/boots/uggs

 

Selv om babyen ligger i vognpose er det greit å holde føttene ekstra varme, og disse bootsene fra UGGS er så skjønne, men jeg skulle ønske jeg kunne strikke og hekle selv for da skulle jeg laget slike:

8. Gode klær:

 

Babyen sover jo ikke hele tiden, de leker og er aktive også. Og ligger mye på gulvet, og da er det viktig med gode klær. Og disse fine heldressene er så skjønne.

høst

Jeg er personlig mest glad i hele drakter til de minste da de er så aktive og beveger seg så mye så det er greit å slippe glipper i klærne rundt magen. Hadde jeg kunnet velge hadde jeg ikke hatt annet 🙂

9. Tykk lekematte:

En tykk lekematte er et must for oss som ikke har hypermoderne hus med vannbårenvarme i gulvene. Det blir mer og mer kjølig på gulvene etter som temperaturene synker. Så er god matte er det lurt å invistere i. Slik at de ikke sitter rett på gulvet, og blir kalde.

10.  Lammeskinn:

Et lammeskinn er kjekt når det blir kaldt. Til mine har jeg hatt et i sengen og et i vognen. De sier jo at barn som sover på lammeskinn sover bedre og roligere. HUSK at det MÅ være kort. For de lange hårene sirkulerer ikke luften på samme måte og babyen kan bli overopphetet. Og de lange hårene kan tvinne seg rundt fingrene og stoppe blodsirkulasjonen.

Hva er dine MÅ ha i høst?

Kommentarer
(Lest 323 ganger, 1 Lest i dag)

3 thoughts on “10 på topp i høst

  1. Her var det mye fint. Tror nok at jeg kommer til å strikke og hekle mye til nye babyen. Har jo aldri hatt baby på vinteren før. Vel Cornelis da, man nummer tre vil jo være helt nyfødt på vinteren, så dette er en ny opplevelse for meg. Så det blir nok en god dell ull ja.. hehe..

  2. Jeg brukte lillelam dress nr 3 nå i vinter, i den fargen du legger ut her!! Den er en definitiv favoritt! Stonz atår forøvrig også på min må-ha liste! Ellers så blir det vel ull i alle fasonger og varianter! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.