20 Morsomme ting å gjøre om høsten

Når høsten står på trappene, dagene kaldere og regnet hyppigere så er det deilig å kunne finne på noe inne, enten det er sammen som familie eller om du vil gjøre det alene. Her kommer mine topp 20  tips på morsomme ting å gjøre om høsten:

1. Dekorere gresskar:

Dette er en amerikansk tradisjon til Halloween, men jeg synes det er gøy her hjemme også. Med de minste barna kanskje dedt holder å male dem, men med de eldre kan man lage lanterner av dem. Og muligensk gresskarpai, gresskarmuffins eller noe liknende med innmaten??

2. Åpen gård/selvplukk med mais:

Finnes det noe bedre enn å bruke en ettermiddag på gårdbesøk? Se på dyrene, ponni ridning, hoppe i høyet eller kjøre traktor. Jeg tror neppe at mine barn synes det finnes noe gøyere. Hva med å dra på selvplukk av mais? Det er så godt 🙂

3. Lag hjemmelaget høstgodt:

Når man lager sjokolade, karameller eller seigmenn selv så blir de MYE bedre også gjerne litt sunnere uten alle disse tilsetningsstoffene som er i andre ting. Også er det gøy for store og små.

4. Legg blomster og blader i press:

Legg blomster og blader i press som dere finner ute, og sett de fast på et ark med kontaktpapir. Heng de opp på veggen og pynt til høsten.

Høst

5. Gå turer i skog og mark:

Ta med dere sitteunderlag, pølser, en sjokolade, varmdrikke, pinnebrød og ved. Så tusler dere inn i skogen og koser dere og skaper gode barndomsminner.

6. Eventyrstund under teppet:

Sett hele familien under pleddet i sofaen og les en bok eller 10.

7. Gå på oppdagelsesreiser:

Gå turer og let etter skjulte skatter i naturen. Ta med dere kongler, kvister, kastanjer o.l. La det ligge inne for å tørke og man kan lage masse fint av det.

8. Lek med epler:

Bruk eplene som ligger på bakken til å sparke fotball, kastekonkurranse, stable konkurranse, lak bokstaver og tall ved å legge flere epler etter hverandre.

9. Trolldeig:

Lag troll, håndavtrykk, lekemat, mus, nisser, hus o.l. av trolldeig. Lag figurene en dag, så maler dere en annen dag (y)

10. Lag en takketradisjon:

Bruk f.eks hele november til å si en ting hver dag som man er takknemlig for. Lag et tre i brunkartong, og klipp ut blader av andre farger. På hvert blad skriver dere noe dere er takknemlig for den dagen. Klistre opp på veggen og se hvor mye man er takknemlig for.

11. Lek i løvet:

Rak sammen hauger, og hopp i dem. Spark i løvet som ligger på bakken og se at det flyr gjennom luften.

Høst7

12. Lag høsttradisjoner og pynt til høst inne og ute:

Lag en spesiell mat den første høstdagen, kanskje høstsuppe? Stek på høsttakkefest? Pynte med blader, høstblader, kvist o.l. inne? Sett frem pledd, lykter og ta med lyngen inn som planter. Sett ut melkespann, noen kasser og litt lyng. Samt litt pynt?

13. Plant til neste høst:

Har dere grønne fingre er dette en morsom ting å gjøre 🙂 Jeg har ingen peil på hva som kan plantes når eller hvor, men det er alltid gøy å følge med på hva som kommer opp fra frøene man plantet.

14. Bake:

Høsten er en fin tid å bake på 🙂 Hva med kanelstenger, vaniljeboller, kjeks, brød, rundtykker o.l? Alltid godt å ha noe i frysen. Men hvem er det jeg prøver å lure, jeg kan ikke bake gjærbakst. Det blir hardt og tørt. Så jeg bruker Morgenlevering eller kjøper på Meny. Også legger jeg bare på litt Melis eller noe sånt for å pynte litt.

15. Gå halloween:

Jeg er ikke glad i Halloween tradisjonen selv, men jeg er redd den der her for å bli. Så da må man bare gjøre det beste ut av det. Ta med ungene ut å la de gå Halloween. Ha noen artige dekorasjoner, inviter venner på middag og ha det gøy.

16. Se på fuglene:

Gå en tur og se på alle fuglene som drar til syden for vinteren. Se på alle de flotte formasjonene de flyr i.

17. Lag egne Halloween kostymer:

Klipp hull i hvite laken, gjør om pappas gamle skjorte til en kjole med perler og glitter. Kun fantasien setter grenser 🙂

18. Lag fårikål:

Lag en stoooooooooooor kjele med får i kål og du har middag i noen dager. Og det er alltid best dagen etter 🙂

19. Lag fuglekasser og fuglemat:

De stakkars fuglene som faktisk blir igjen trenger mat om høsten og vinteren. Så lage egne fuglematere og heng de opp i hagen, skogen eller der det måtte passe 🙂

20. Spillekveld:

Lær barna nye spill, finn opp egne spill, finn frem spill fra “gamledager” og kos dere som familie. Ha radioen på med litt svak musikk, levende lys og noe god snacks og drikke.

boller1

Har du noen flere tips du vil dele med meg og andre som leser bloggen min? Legg igjen en kommentar med hva du liker å gjøre om høsten 🙂

Kommentarer
(Lest 3 078 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

  1. Kristina Hansen(www.kristinahansen.no)

    Så mange gode tips 🙂 Bare så kjipt at jeg er alene med Ine og da syns jeg det å gå på tur i skogen blir så kjedelig 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.