Kropp, Kosthold og Velvære

3 grunner til hvorfor ikke mammaer går ned i vekt?

Som småbarnsmor har jeg slitt med vekten. Og helt siden størstemann kom til verden har jeg slitt med overvekt. Noe som for meg er rart, da jeg har vært slank hele livet og kunne spise hva jeg ville uten å legge på meg et gram.

Men i Mars i år begynte jeg min reise på veien ned i vekt og en sunnere kropp. Og da forstod jeg hvorfor vekten ikke rikket seg i det hele tatt. Så her kommer mine topp 10 grunner til at vekten ikke flytter seg for veldig mange småbarnsmødre.

1. Mødre smaker på alt 

Når ungene får noe å spise vil de gjerne dele med mamma. Og som så pliktoppfyllende mødre vi er, smaker vi villigvekk på poden kjeks, sjokolade, sjokomelk, is o.l.

2. Sleiker av skjeen: 

Når vi lager mat til ungene og skal legge fra oss gaffelen eller skjeen så spiser vi gjerne av det som er på den. Om det er syltetøy, grøt, sjokoladepulver, is, eller liknende.

3. Rester: 

Dette er nok en av hovedgrunnene til at vi mødre blir raskt rundere i kantene. Vi spiser eller drikker gjerne opp melken, juicen, chipsen, smågodtet, middagen eller desserten til ungene for at ikke noe skal bli kastet.

vekt

I tillegg kommer ammehormoner som gjør at kroppen lagrer fett på hofter og rumpe for at man skal ha nok å tære på under ammeperioden. Også sitter man mer stille mens man har små barn og mange får ulvehunger når man ammer. I tillegg er det lett å ta usunne valg når de små krever sitt, man er sulten og det må gå fort.

Via mitt prosjekt om å bli sunnere og å gå ned i vekt så har jeg funnet en del enkle løsninger på dette som kommer i et eget innlegg denne uken 🙂 Så følg med!

Hva er ditt tips for å unngå de usunne fellene? Hva er ditt beste tips til rask og sunn mat/snacks når man har dårlig tid og vil ned i vekt?

Kommentarer
(Lest 581 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “3 grunner til hvorfor ikke mammaer går ned i vekt?

  1. Firebarnsmor og sliter med å gå opp i vekt, er kun 45 kg og egentlig for tynn, men uansett hvor mye jeg spiser så går jeg ikke opp i vekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.