Klær og tilbehør, Kropp, Kosthold og Velvære, Mammatips, Personlig, Shopping, Svangerskap og fødsel

5 klestips til en nybaktmamma

Som nybakt mamma kan man føle at ingenting passer eller sitter pent på, og det finnes vel ingenting som er med frustrerende enn akkurat det nå som det er julebord og famileselskaper ganske ofte. Og i dag fikk jeg en hyggelig mail fra ei som gjerne ville ha et gjersteinnlegg om dette, og klestips liker vi. Så sett deg ned og les godt, så kanskje du får et par tips du også. 

Det er vel ingen hemmelighet at kroppen din trenger en del tid til å komme til hektene igjen etter graviditeten. Men du trenger ikke deppe over det! Gå ut og kjøp deg noen nye klær så du føler deg fresh og vel. Har du det bra med deg selv har du så mye mer å gi til alle rundt deg. Her er noen tips fra mammaer som har vært i samme situasjon:

Klestips 1: Omslagskjoler

Omslagskjoler er virkelig en gave til enhver kvinne. De er praktiske når man er gravid, og minst like praktiske etter fødselen. Omslagskjolen passer alle fasonger, og får frem det beste ved akkurat din kropp. Den vil hjelpe deg å fremheve dine flotte sider, ved å vise beina dine dersom du går for en lårkort en. Den har også V-utringning noe som vil fremheve brystene, men som også passer perfekt for de med store bryst fordi denne type utridning virker slankende. Velger du en med noe mønster på, vil det i tillegg lettere skjule flekker som en liten baby så lett lager. Pass da på at du har små motiv i mønstret. Bonus er at den også gjør amming veldig enkelt!

Klestips 2: Fokuser på fordelene dine

Har du lange bein? Vis dem frem! Ta på deg en kjole eller et skjørt slik at fokuset havner på de lekre beina dine. Legger du til et par fine sko med litt hæl på, vil holdningen din straks forbedres og beina dine vil se enda lengre ut. Ta fokuset vekk fra det lille ekstra som har lagt seg rundt magen.
Er du en av de som gleder seg over at brystene dine endelig har vokst? Fremhev dem ved å bruke V-utringning på  kjoler, topper og bluser.

Klestips 3: Tunika og Cardigans

Det finnes vel neppe noe mer komfortabelt å  ha på seg enn tights. Og så lenge man har en fin overdel til, kan man godt bruke tights når man går ut av huset. Tunikaer og tights hører egentlig litt sammen, og den store fordelen med tunikaen er at den skjuler det ekstra man har igjen på magen. Lange cardigans kan også med fordel brukes til tights. Her er det bare å  mikse og matche; du vil ende opp med et komfortabelt men fint antrekk.

Klestips 4: Back in Black

Svart er kjent som en slankende farge, så bruk den for alt den er verdt. Topper, bluser, gensere, kjoler; alt er fint i svart, og svart kler alle! Style det opp med smykker eller fargerike skjerf hvis du synes det blir for tamt eller kjedelig. Det flotte med svart er at det også passer til stort sett hver eneste anledning. Pynt opp en svart, enkel kjole med en farget blazer eller noen iøynefallende sko.

Klestips 5: Accessorise

Det rette tilbehøret kan gjøre ethvert antrekk til en vinner. Tilbehør slik som store smykker, armbånd og øredobber gjør ikke bare antrekket finere, men tar raskt fokus fra de områdene man ikke vil skal være i fokus.
Nå som det begynner å bli høst og kaldt er det deilig å pakke seg inn i store skjerf, og de funker også  fint som tilbehør til antrekk. Ensfargede skjerf til mønstrete klær, eller mønstrete til ensfargede klær. De finnes i mange fasonger og uendelig mange farger og kan gjøre antrekket til noe helt nytt.

Hva liker du best å kle deg i? Hva er ditt beste klestips?

 

Kommentarer
(Lest 229 ganger, 1 Lest i dag)

6 thoughts on “5 klestips til en nybaktmamma

  1. Liker den omslagsjakka, hvor er den fra?

    Gode tips (men med baby i hus er det også helt innafor å ikke bry seg. Selv hadde jeg etterhvert bare krav om at jeg ikke hadde gulp i håret når jeg gikk ut…). Er ikke helt sikker på at jeg er enig i tilbehør når man har baby. Hender som griper tak i øredobber er veldig vondt, har fått revet av et par smykker også, så det anbefales bare når man ikke er sammen med babyen.

    1. Mine har måttet ha smykkene for å roe seg ved amming når de har rundet 3 mnd. Da ligger de å fikler med smykket istedenfor å følge med på alt rundt seg ❤️ Men øredobber som ikke sitter inntil er jeg enig med deg ?? Også digger jeg skjerf på høsten 🙂

  2. Mitt aller beste tips etter 3 barn på under 2, 5 år er : fortsett å bruke gravidbuksene etter fødselen! Fordi de holder inn magen som bare det ✌️
    Det var rart jeg leste dette innlegget nå, for jeg har akkurat skrevet er innlegg om gravidbuksene mine ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.