5 ting din kjære kone trenger når hun er grinete.

Nå har vi vært mann og kone i snart 3 år, og vi har vært sammen i 12 år. Det vil si vi kjenner hverandre ganske godt, og som alle andre er ikke alle dager en dans på roser hos oss heller. Jeg er sur, du er  sur, ungene er sure, men heldigvis er det sjeldent det skjer på samme dag. Heldigvis!! Det kunne blitt herlig 😉

Nygifte

Mens menn gjerne er grinete og ikke sier så mye, har vi kvinner MYE å si når vi er grinete, men helst uten at dere menn skal være prins i hvit rustning og finne en løsning på våre problemer. Det klarer vi nemlig veldig fint selv, men vi trenger en sparringspartner, som hører på oss når vi snakker og bekrefter/avkrefter om vi er inne på en logisk tankebane, så jeg tenkte å ramse opp 5 ting kvinner trenger når vi er grinete og føler at verden setter opp piggtråd uansett hva vi gjør.

1. Gi din kone en klem: 

Når man får en god klem fra den man elsker så frigjøres hormonet Oxytocin, et hormon som gjør at angst og stress i kroppen roes ned. Det du gjør når du gir din kjære en klem er å faktisk hjelpe henne med å få hjernen på rett kjøl, og det er mye bedre for begge parter enn at du står taus på sidelinjen og ikke gjør eller sier noe. Så hold rundt henne og gi henne en lang og god klem.

2. Vær en god lytter. 

Ja, det er nettopp det vi trenger en som LYTTER, ikke en som FIKSER. Det er vi så absolutt kapable til å gjøre selv, men å ha en som lytter til vå frustrasjon og er der for oss det trenger vi. Vi vil ikke ha kommentarer om hvordan vi kan løse det, men vi trenger at dere hører og at vi kan tømme lagret vi har på innsiden uten at vi blir sett rart på eller får dumme kommentarer. Bare bruk ørene og vær der.

3. Gi henne komplimenter: 

Jeg vet ikke om du kjenner godt til kvinners tankegang, men om vi har en dårlig dag gir vi oss selv skikkelig juling i topplokket med å tenke på alt vi ikke har rukket å gjøre, alt vi ikke kan gjøre, alt som er feil med utseende, dobbelthaken er 4 dobbel og listen over ting vi er fornøyd med er rimelig kort, om det er noe på den listen i det hele tatt. Vi sammenligner oss med kvinner vi mener er bedre enn oss, uansett om de har et annet utgangspunkt enn oss. Så det beste du kan gjøre da er å fokusere på alt det hun gjør som er bra, alt vet utseende og henne som er bra, og fremhev alt som er bra ved henne.

4. Elsk henne. 

Når din kone er grinte og det meste er feil er det lett å tråkke i baret og bli irritert selv. Men hvem hjelper det? Da er det jo bare en ting til på listen som er feil! Så vær der for henne, spør om hun trenger hjelp til noe, spør hva du kan gjøre for at hun skal føle seg bedre. Spør om dere skal gå en tur sammen, slik at hun kan senke skuldrene og trekke frisk luft. Kjøp noe hun synes er godt og spør om hun vil se en god film eller favorittserien sin. Da fikser du ikke problemet for henne, men du gir henne muligheten til å roe ned og finne løsningen selv.

5. Gi henne tid for seg selv. 

Etter en dag med ungeskrik, babygråt, søskenkrangling, diskusjoner og trassalder er man gjerne sliten. Og om men selv er i dårlig humør føles det overveldende og man har en rimelig kort lunte. Et tips til deg er da å spørre om du skal ta med en enkel middag på vei fra jobben, eller si at hun kan gå å ta seg et bad, mens du tar kveldsstellet på ungene. Ta med ungene ut på tur og la fruen få ha huset for seg selv en time eller to.

Kommentarer
(Lest 222 ganger, 1 Lest i dag)

6 thoughts on “5 ting din kjære kone trenger når hun er grinete.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.