6 tips for en god start på dagen

Alle vet at om morgenen så er det mye stress og mas når alle skal ut av døren samtidig. Og enkelte dager føler man at man ikke gjør annet enn å fly å gi kommandoer hele tiden: Kle på deg, spis maten din, gå på do, puss tenner….. Kjenner du deg igjen?

En morgen her ba jeg de to store om å få kledd på seg “ørtogfjørti” ganger, og jeg synes jeg maste for hver bit de skulle ta av frokosten, og da tenkte jeg at DETTE orker jeg IKKE flere morgener. Så da fant jeg på noen rettningslinjer for at vi skal få en roligere og mer harmonisk morgen 🙂

tips for en god start på dagen

1. Lag matpakker og frokost kvelden i forveien:

Jeg sverget en gang dyrt og hellig på at jeg skulle aldri lage matpakkene dagen før, men når jeg ble gravid så kjente jeg at kroppen måtte få den hvilen den kan gjennom natten. Så mens jeg lager kveldsmaten til ungene lager jeg også morgendagens frokoster og matpakker. Legger de i plast i kjøleskapet, og vips er mye tid frigjort. Med tre barn som skal gjøres klare trenger man litt god tid.

2. Stå opp 15. minutter tidligere:

Jeg står alltid opp ca 15-30 min før ungene slik  at jeg er ferdig påkledd og klar til å starte dagen.

3. Sjekk sekkene kvelden i forveien:

Sjekk alltid at ungene har med det  de trenger kvelden i forveien, kanskje er det en bok som mangler i sekken, en beskjed du ikke har lest?

4. Legg frem klær til hele familien dagen før:

Her legger vi frem klærne i det ungene legges for kvelden. På den måten vet ungene hva de skal ha på seg og så fort vekkerklokken ringer kan ungene bare hoppe i klærne og komme ut på kjøkkenet for å spise frokost.

5. Sett frem yttertøyet mens ungene spiser:

Når du er ferdig ordnet, og ungene spiser er det lurt å putte det som skal være med av mat og drikke i sekken, og sett e det ute i gangen. Så legg ytterklærne de skal ha på ved sekkene, slik at når de er ferdig med å pusse tenner og gå på do så er det bare å kle på seg yttertøyet og gå 🙂

6. Ha det ryddig:

Å rydde kjøkkenet og stuen når ungene er i seng for kvelden er veldig deilig, for da slipper man å stå opp til et totalt kaos på morgenen og det første man slipper å begynne med er å ta oppvasken/sette i oppvaskmaskinen.

Etter vi begynte med dette, så er det så mye mer behagelige morgener. Mellomste spiser frokost i barnehagen, fordi hun ikke er noe spesielt utpreget frokost menneske. Så jeg gruer meg litt til hun begynner på skolen og må starte dagen med frokost hjemme. Hun er gjerne ikke klar for frokost før i 8.30 -9.00 tiden 🙂

Så nå skal jeg begynne på mine kveldsrutiner, og ungene skal i seng.

Hva gjør du for å få en god start på dagen med ungene?

Kommentarer
(Lest 209 ganger, 1 Lest i dag)

5 thoughts on “6 tips for en god start på dagen

  1. Gjør det samme som deg, bortsett fra matpakken. Kresent barn kan bety “vil ikke ha” dagen etter, men det er jo raskt å smøre på 3-4 ekstra brødskiver når man likevel smører 🙂
    De problemene vi støter på er morgengrettent barn og ører på vift 😉 som regel er vi ute av døra uten sure miner.

  2. Her i huset står jeg opp en time før de andre, og fikser alt sånt. Siden minsten fremdeles er totalt avhengig av puppen for å sovne om kvelden, så legger jeg meg tidlig, og da får jeg ikke gjort så mye på kvelden. Men den timen før de andre står opp, den er gull.. Rekker til og med en kaffekopp.. hehe..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.