Barn,  Familieliv

7 ting du BØR si til barna dine hver dag

rp_meg2.jpg

Det er utallige måter å la barna dine få vite hvor mye de betyr for deg i hverdagen, noen bedre enn andre kanskje, men det viktigste er at de føler at de blir satt pris på og er elsket betingelsesløst for den de er. Derfor har jeg skrevet opp 7 ting du bør si til ditt barn hver eneste dag 🙂

1. Jeg elsker deg:

Ikke la det gå en eneste dag uten at barna dine får høre dette komme ut av din munn. Dere kommer garantert til å ha dager med krangler og at barna tar valg som du ikke liker, men la de alltid vite innerst inne at du elsker dem herfra og til evigheten. Og at du støtter dem uansett! La de vite det dypt inne i seg at uansett hvor uenige dere er så elsker dere dem uten tvil.

2. Du gjør meg lykkelig:

Dette er noe ALLE foreldre vet, barna er en utømmelig kilde til lykke og kjærlighet. Uansett hvor trist og lei man er så blir man glad om man får en klem eller et smil fra barna sine. Ikke vent på store begivenheter som den dagen de flytter hjemmefra eller gifter seg med å si det, la de få vite det på en daglig basis. Det er så viktig at de vet dette.

3. Du er spesiell:

La de få vite fra tidlig alder at de er unike og spesielle personer i ditt liv. At de er verdens beste og at du er heldig som har de e livet ditt.

4. Jeg liker når du….

Alle mennesker liker å få høre hva de gjør som gjør andre glade. Og barna er ingen unntak, fokuser på ulike ting de gjør som du setter pris på. Feks. Jeg liker så godt når du grer håret mitt, jeg blir så glad når du rydder rommet ditt helt selv o.l. Fokuser på positive ting som humor, personlighetstrekk, ting de gjør, resultater på skolen o.l.

5. Jeg er takknemlig for hver dag med deg:

Om du er kristen eller har en annen religiøstilknytning, be med barna dine. Og la de høre at du sier at du er så takknemlig for at du får ha de i livet ditt. Be også for dem, spesielt om dere har noen tøffe tider.

6. Jeg tror på deg/Jeg stoler på deg:

Barna vokser opp til å bli trygge barn og voksne når de vet at foreldrene stoler på dem, og tror på dem. La de få vite at du respekterer dems meninger og deres valg uansett.

7. Jeg vet du kan:

Barn har en tendens til å bli sure og sinte, og gi opp om de ikke får til noe de første gangene de prøver på noe. Da må vi som foreldre “presse” dem litt og si at vi vet de kan klare det, og at vi tror på at dette klarer de.

Etter en lang og slitsom dag er det lett å kjefte istede for å bygge opp, eller ta over hele jobben de er satt til å gjøre fordi vi ikke orker sutring, og sure miner. Men det er så viktig for barna å få vite at vi tror på dem, og at vi vet innerst inne at de kan. Husk å minne dem på dette hver dag <3

Barna våre er en velsignelse og det beste som har hendt oss. Og det er absolutt ikke en selvfølge at man får ha barna sine hele livet, så bygg de opp og la de få vite hvor mye du elsker dem <3

Følg gjerne Fru Jacobsen på facebook og få med deg alle oppdateringene direkte på din facebookvegg 🙂 

rp_A-Mothers-Love-hyperrealistic-illustrations-dean-jacob.jpg

Kommentarer
(Lest 327 ganger, 1 Lest i dag)

3 kommentarer

 • Kristina Hansen

  Jeg har ALDRI sagt disse tingene til mitt barn. Sier jo annenhver dag ca at vi er glad i hverandre, og “skryter” jo at ho er flink til ditt og datt når hun gjør noe bra:) og det er igrunn nok:)

 • pastella

  jeg sier dette og mer til henne hver eneste dag jeg 🙂 glemmer heller ikke mannen oppi dette her så han får og noen pene gloser hver dag fra meg 🙂 viktig synes jeg 🙂

  • Trine Lise Jacobsen

   Så koselig <3 Egne barn er så fantastisk, og ja jeg er enig med deg at det er viktig å huske på mannen også <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.