7 tips til hvordan du kan spare penger i sommer

//ANNONSE//

Da er sommerferien over oss og familieparker, og andre aktører hiver ut reklamer for at vi skal komme å besøke dem. Men for de fleste som har mer enn to barn vet at en dag i parken kan bli ganske dyrt.

Noen har heller ikke mulighet til å besøke slike parker, eller å dra på fancy ferier, men man kan allikevel få en superduper ferie. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle gi dere syv av mine beste tips for å spare penger i ferien. Om du skal i familiepark eller ikke.

1. Lag matpakke

Uten mat og drikke duger helten ikke. Det er derfor viktig å pakke med seg en god matpakke med noe alle liker. Da slipper man lavt blodsukker, dyre parkpriser, og man VET at ungene spiser det. Og ikke minst, man slipper å vente i en evig lang kø.

2. Ha det gøy i nærområdet

Ferien handler om å ha tid sammen, lade batteriene og ha det gøy. Hva med å gå en tur i skogen med en god matpakke? Eller ta en tur i parken å ha piknik? Og om det er i gangavstand sparer man miljøet og drivstoffutgifter.

3.Sykkeltur

Om man har en sykkel i garasjen eller boden så er det bare å hive seg på og tråkke i vei. Kanskje finner man en bortgjemt perle?

4. Spis middagen hjemme:

Man MÅ ikke spise på restauranten på brygga bare fordi alle andre gjør det. Man må ikke gå på byens nyeste restaurant, man kan lett lage masse gode retter hjemme hos deg selv.

5. Ta ferien i hagen

Det beste jeg visste når jeg var mindre var å sove under åpen himmel hos naboen eller å sove i telt i hagen. Det er faktisk de sommerne jeg husker best fra jeg var liten. Og man knyttet bånd med venninnegjengen på en helt annen måte. Dette er nok mest for eldre barn, men hva med å ta en natt på trampolinen for hele familien?

6. Lag isen selv:

Man kan lett lage is selv i fryseren. Enten ved å bruke isformer eller isbitformer, eller engangskopper. Lag av saft, smoothie, frukt eller vann med litt sitron. Her setter kun fantasien en stopper.

7. Let etter rabatter:

Om man skal på ferie med hele familien er det kjekt å benytte seg av pakketilbud eller andre rabatter.

spare

Men selv om man har tatt ferie betyr ikke det at alt går som det skal. Bilen kan trenge en tur på verksted fordi motoren kokte på motorveien. Jeg husker selv en ferie når jeg var ca 14 år og register-reima på bilen gikk i stykker på en øde vei i Danmark. Det var ikke bare bare å få tak i hjelp (null mobildekning), eller å få redningsselskapet til å hente bilen der den stod i veikanten. Jeg husker det som det var i går, fordi det var på bursdagen min. Eller vaskemaskinen takker for seg fordi man vasker 10 vask om dagen med våte håndklær etter vannlek i hagen eller på stranden.

Og selv om man da har fulgt mine råd for sparing i sommer så er det ikke sikkert det dekker opp for en ny vaskemaskin og en tur på verksted er drepen for lommeboken. Da er det kjekt å ha sider som Consida.

De hjelper deg med å finne den banken som gir deg gunstigst rente og best betingelser på lånet slik at du kan nyte ferien videre uten å tenke på utgiftene. Her kan det være mye å spare.

Hva er ditt beste spare-tips i ferien?

 

Kommentarer
(Lest 168 ganger, 1 Lest i dag)

4 thoughts on “7 tips til hvordan du kan spare penger i sommer

  1. Masse lure tips 🙂 Vi elsker å reise da, så hadde nok ikke blitt aktuelt å blitt hjemme hele sommeren.
    Men, det er ofte hoteller og flyreiser på tilbud. Også lønner det seg ofte å kjøpe billetter til attraksjoner på nett, da slipper man å stå i køen også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.