Aktiviteter for barn

8 morsomme ting å gjøre i vinterferien

Akkurat nå er det vinterferie i store deler av landet. Og neste uke er det noen andre deler som har ferie. Men hva skal man finne på?

Med fire barn kan det blir rimelig mye krangling når de kun gå oppå hverandre uten at det skjer noe. Og det er til frustrasjon for dem og for oss. Jeg sier IKKE at vi skal aktivisere dem til en hver pris, for å kjede seg øker kreativiteten og utvikler hjernen. Men noe er det greit å finne på. På en uke er det nok med et par ting.

Pr nå er det rett og slett bare livsfarlig is på utsiden her etter regneværet før helgen. Underkjølt regn er skikkelig ukult, for det blir så glatt og ekkelt. Og ikke minst hardt. Så det er kjedelig å være ute å leke. Så her kommer noen tips. Noen er lokale og andre er ting man kan gjøre hvor som helst.

* Trolldeig:

Trolldeig er alltid en slager, og når den er ferdig er det bare å male i vei.

* Gå tur: 

Å gå tur er sunt for liten og stor. Ta med litt ved, og god bålmat. Og ta en hel dag ute. Jeg ELSKER pinnebrød på bål, mens ungene synes det er stor stas med marsmallows. Kakao eller annen varm drikke er også deilig. Hva med å ta det en dag det er meldt sol og få skikkelig vårfølelsen i kroppen?

Pinnebrød:

Du trenger:

500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel)
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann

Slik gjør du:

Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen har plastelinakonsistens. Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Husk å vri sakte på pinnen mens du steker brødet!

Ha deigen i en isboks eller lignende til dere kommer frem.

* Kino: 

Her sender de bla Hakkebakkeskogen på kino i vinterferien for de som ikke har sett den. Stor stas for liten og stor.

* Museum: 

Noen museer har åpent i vinterferien. Her er aluminiumsmuseet, hvalfangstmuseet, preus fotomuseum blant de som er åpne noen timer. Lærerikt og spennende for alle aldre. I Oslo anbefaler jeg virkelig Forsvarsmuseet på Akershus festning, og Naturhistorisk museum. Mine absolutte favorittmuseum.

* Spille spill

Skru av sosiale medier, lag en god kveldsmat og spill masse brettspill. Det er lærerikt, spennende, og masse masse tid sammen.

* Bowling

Å bowle er gøy. Det skal sies at jeg ikke har bowlet på 5 år selv. Men det er absolutt noe jeg synes er kjempe gøy.

* Se filmer

Kanskje er det noen barnefilmer dere har hatt lyst til å se? Lag dere en skikkelig haug med puter, dyner. Popcorn og snacks. Og ha en kinokveld.

* Lag noe sammen

Lag noe sammen. Finn frem Hama perler og lag morsomme perlebilder, smykker o.l Fingerhekling er kjempe gøy. Male et bilde, eller bruke konditorfarge og male snøen?

Hva er ditt beste tips for vinterferien?

Kommentarer
(Lest 613 ganger, 1 Lest i dag)

6 thoughts on “8 morsomme ting å gjøre i vinterferien

  1. Her er det helt vanlig uke på de to mellomste i brh, Daniel er på fjellet med Pappa’n sin. Så her er det ikke noe spesielle aktiviteter på gang.

    Fine tips og forslag på listen din. Har du prøvd å lake silkeleiere? Jeg laget det til jul med guttene og malte på etterpå. Nesten samme som trolldeig.
    Ellers er kinokvelder veldig populært her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.