8 ting jeg ønsker jeg visste om å vente nr 4

Når jeg gikk gravid med nr 4 følte jeg at dette var noe jeg kunne, og at det ikke var noe som kunne overraske meg denne gangen. Jeg hadde tross alt gjort det noen ganger før. Men der tok jeg grundig feil gitt 🙂

1. Et svangerskap kan plutselig bli annerledes enn de andre

De tre andre svangerskapene har vært veldig like, mens denne gangen har ting vært helt annerledes.

2. Plager og vondter

Med nr 4 kjenner man plagene og vondtene mye fortere enn med de andre. Man får kraftigere kynnere, kraftigere bekkenløsning, vondere i kroppen.

3. Man kan plutselig få en rask fødsel. 

Med de tre andre har det tatt ganske lang tid, korteste tok 6 timer fra første vonde rie. Denne gangen var det vonde over på 1,5 time.

4. Man blir mer sliten

Når man har tre barn fra før som skal følges opp og aktiviseres blir man automatisk mer sliten. Når man med førstemann kan sove når kroppen trenger det, så er det alltid en som trenger en klem, trenger at man blåser på et kne, et fang å sitte på, eller så må man tisse. Så om man er våken til over barnas legge tid er nesten kryss i taket.

2016-01-14 07.42.44

5. Man tenker mer over hva man faktisk trenger

Med nr 1 så suger man til seg alt man hører om hva andre trenger, så gjør man seg gradvis erfaringer selv om hva som man trenger til babyen og hva som bare samler støv. Og man lærer seg til å se an barnet, for det er ikke sånn at alle barn liker å sitte i bæretøy eller ligge i vogn. Med nr 4 er det MANGE ting man ikke kjøper inn nettopp fordi man har funnet ut at det bare blir støvsamling eller ikke brukt. Og huset er ikke like overfylt av babyutstyr for man finner enklere løsninger.

6. Babyen er mye mer våken på dagen

Med nr 1 så føler man at babyen sover HELE tiden, og det samme følte jeg egentlig med nr 2 og 3 også. Men denne gangen er det mye mer lyd i heimen så det er ikke like lett å finne roen for babyen og ting man MÅ. Så babyen er mer våken på dagtid fordi man skal levere unger på skole og bhg, det er møte i bhg, møte i bhg, legetimer, helsestasjontimer, +++

7. Du blir ikke MINDRE bekymret, snarere tvert imot

Når man er gravid er man redd og bekymret for x-antall ting. Med nr 1 er man i tillegg usikker fordi man ikke vet hva man går til, man vet ikke hvorfor det er vondt her og der o.l. Dette er noe man vet med nr 4, men da får man andre bekymringer i tillegg til at det gjør vondt andre steder. Man er også mer bekymret for om det går bra fordi man tenker veldig på det at man har tre friske barn fra før og at det virkelig ikke er en selvfølge å få enda et  frisk barn eller at man er så heldig at man ikke opplever en spontan abort.

8. Du har mer enn nok kjærlighet til dem alle sammen

Selv om søskenkranglene avløser hverandre i heimen, man er så sliten at man kunne sovnet stående fordi alle fire har avløst hverandre i å være våken på natten, og man føler at ingen gjør det man vil de skal gjøre så svulmer hjertet et hakk for hvert barn. Det er mer enn nok kjærlighet til dem alle og den er like sterk for dem alle.

Jeg har hver gang under fødselen tenkt på hvordan det skulle bli med nok en baby, hvordan skal man klare å elske en baby til like mye som de man har fra før. Men så fort babyen er ute, har morsinstinktet kommet og man kjenner nesten at hjertet vokser et hakk.

Har du flere barn? Hva skulle du ønske at du visste?

Kommentarer
(Lest 559 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “8 ting jeg ønsker jeg visste om å vente nr 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.