98 000 fattige barn i Norge, og du kan hjelpe…

De siste dagene har innsamlingene til Barnekreftforeningen gått som en farsott på facebook, og jeg elsker engasjementet. Barnekreftforeningen er en av mine hjertesaker og jeg elsker alt som støtter dem, og som kanskje kan hjelpe oss nok til at ALLE barn som får kreft overlever. Slik det er nå så dør fortsatt  1 av 5.

Men en annen ting som er min hjertesak er barn som ikke har det så godt. Om de ikke har det godt hjemme, om de sliter på skolen eller om de er fattige. I Norge så er det dessverre mange fattige. De lever under fattigdomsgrensen. Dette betyr at foreldrene ikke har råd til å kjøpe det barna trenger i hverdagen. At de ikke får i seg all den næringen de skal og at en mamma og pappa kanskje velger å ikke spise den dagen for at barna skal kunne spise seg mette.

I følge Bufdir, er det ca 98 000 fattige barn i Norge! (Tallene fra 2015). Noe jeg føler er håpløst mange når Norge skal være et av landene i verden med tykkest lommebok.

Med så mange fattige barn betyr det at der ute et sted, men allikevel så nært, er det foreldre som ikke vet hvordan de skal betale for en vogn. Eller som teller kroner for å kunne kjøpe inn basis plagg, bleier og utstyr. En vogn er relativt dyrt å kjøpe inn dessverre. Og jeg kjenner jeg blir så lei meg og hjertet verker for de barna som ikke har det de trenger. Og det verker i mammahjertet fordi når man ser disse to strekene lyse mot seg så skal man være glad, ikke bekymret for at man ikke skal kunne mette barnet eller ha mulighet til å kjøpe utstyret det trenger.

Hver dag ser jeg vogner som gies bort på finn og på facebook. Dessverre er det veldig mange av de som ikke kan brukes da det er satt seg jordslag i de, noe som kan gi helseskader til babyen. Men noen har ikke noe valg og må ta det de finner som gies bort.

Det er rart med det at når man tenker på at man skal gi til noen som ikke har så mye, så er det klær og mat man tenker på først. Men det feks Fattighuset får inn minst av er barnevogner og bæreseler, men som mange trenger sterkt.

Hvordan kan du hjelpe?

fattige barn

I forbindelse med dette skal Riktige Leker ha et Gjenbruksarrangement i morgen 1. April. Der kan du levere inn din gamle bæresele og/eller din gamle vogn som barna er vokst i fra, og som takk får du diplom og et flott tur-sett fra Blafre.

Så jeg håper så mange som mulig tar denne muligheten, finner frem trilla eller bæreselen som har stått i boden i 1 år og som ikke skal brukes mer. Ta med sin lille håpefulle til Riktige Leker og levere. Så får poden en flott premie og diplom, litt som med å gi smokken til Kaptein Sabeltann. Og i samme slengen kan du forklare litt om at det ikke er alle som har det like bra som en selv. Og at alle barn ikke har råd til leker og andre ting barna tar forgitt.

Del gjerne dette videre

På denne måten kan så mange fattige foreldre som mulig senke skuldrene og nyte tiden med barna sine.

PS: Er det en bedrift som leser dette så håper jeg dere kan ta en vogn eller to (må ikke være de dyreste) og levere inn til denne gode saken <3

NB! Du kan levere inn vogner og bæreseler helt til 15. April!

Kommentarer
(Lest 159 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

  1. Pingback: 98 000 fattige barn i Norge, og du kan hjelpe… | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.