Aktiviteter for barn, Barn, Barn og Helse, Mammatips

14 Aktiviteter du kan gjøre med sykt barn

Flere som er hjemme med sykt barn i disse dager?

Influensatoppen henger over oss, og i det ganske land ligger vi å hutrer under dyna, mens vi hoster så ille at en Kolspasient blir flau. Og vår familie er selvsagt intet unntak. Tre barn har foreløpig gått ned for telling med dundrende hodepine, høy feber og hoste fra en annen verden. Det er heldigvis ikke 14 dager til termin i år, som det var i fjor når 3 barn og 1 mann var under pleddet.

Vel, etter en uke på sofaen synes 6 åringen som begynner å merke bedring at det er kjedelig å være syk. Hun skulle mye heller vært på skolen. Mens storebroren lurte på om ikke han var litt syk, når han skulle gå til skolen i dag. Men å være hjemme med sykt barn kan være en utfordring, spesielt om de er for syke for skole og barnehage, men for friske til at de vil slappe av på sofaen hele dagen.

Men hva skal man finne på da, når man er for syk til å gå på skolen, men for frisk til å bare ligge på sofaen? Kan jo ikke sitte på ipad HELE tiden? Her kommer det noen tips 🙂

Finn frem fotoalbumene

Vis barna bilder fra dere var unge, lær barna om hvordan oldeforeldrene så ut og hva de het. Det synes mine er så koselig.

Spille spill sammen

Spille spill er alltid gøy, og i en travel hverdag er det ikke alle som har muligheten så ofte. Så hvorfor ikke spille spill, og kose dere med noe godt når barna er syke.

Gjemsel

La barna gjemme seg, og ta det i deres tempo. Blir hosteanfallene ille, så stopp leken en stund og ta en drikke pause.

Gå en tur

Litt frisk luft kan hjelpe på hodepine og humør. Man trenger ikke gå så langt. Kanskje holder det med en tur ut i hagen. 30 minutter er nok. Men da får dere litt frisk luft, og kanskje dere lufter mens dere er ute så inne luften blir litt bedre også.

Håndarbeid

Finn frem HAMA perler, fargeleggingsbilder du har printet ut fra nettet, fingerhekling, maling o.l. Og la ungene kose seg med f.eks en lydbok i bakgrunnen.

Film

Når man er syk, blir man fortere sliten. Også om man er på bedringens vei. Da er det godt å krype under teppet på sofaen med en god film, og kanskje litt frukt (eller snop).

Godteri og tegneserier

Det jeg husker best fra jeg var liten var at jeg fikk litt godteri og et blad jeg ønsket meg. Det var deilig å bare samle krefter under pleddet mens jeg koste meg med snop og blader. Girls, Barbie og TOPP var mine favoritter.

Lek sykehus

La ungene sjekke deg, eller kanskje har dukken fått vannkopper? Lungebetennelse? La fantasien løpe fritt.

Bake

Lag noe godt. Ungene kan være med å bake, det er bare å være nøye med håndhygienen. Lag boller, kjeks, muffins, eller horn med deilig fyll.

sykt barn

Bade

Barn som er tett i bryst og nese kan ha godt av et varmt og avslappende bad som damper litt. Det hjelper på bihuler og formen generelt.

Spa

Er det jentene som er syke? Hva med å finne frem ansiktsmaske, hårmaske, neglelakk o.l. og ha det gøy.

Lese bøker

Ungene her elsker å bli lest for, og en dag i uken er de på skolebiblioteket. Finn frem bøkene dere ikke har lest og les for ungene. Det er koselig for liten og stor. Og ikke minst er det læring samtidig.

Vaske opp

Her i huset elsker ungene når de får stå på kjøkkenet med radioen på, danse og vaske opp. La ungene samle sammen noen leker f.eks og vaske de? Kanskje har du noen kopper og karr de kan vaske opp? La de holde på og kose seg.

Hva er ditt beste tips til aktiviteter du kan gjøre med sykt barn?

Kommentarer
(Lest 625 ganger, 1 Lest i dag)

6 thoughts on “14 Aktiviteter du kan gjøre med sykt barn

 1. Denne trengte jeg i dag. Her trodde vi at de fleste av oss slapp unna da mellomsten kastet opp natt til onsdag og ingen av oss har vist tegn til å være dårlig etter det. Dvs ikke før i natt. Da begynte 1,5 åringen, og han er tydelig dårlig enda. Og både jeg og min samboer er matt, uggen og det bobler i magen så vi ryker nok til snart vi også. Jeg skjønner veldig godt at du purrer på 48timers regelen for å si det mildt!

  1. Huff, masse masse god bedring til dere <3 Det det er noe av det værste man kan ha i hus av smittsomme sykdommer. Det er jeg hellig overbevist om. Jeg purrer nok litt ofte på, men jeg blir så provosert av de som ikke klarer å holde ungene sine eller seg selv hjemme i 48 timer altså. Tenk på det at 80 % av tilfellene kunne vært unngått om folk hadde hatt god håndhygiene og holdt karantene tiden.

   Håper du og mannen slipper unna. Et lite tips: svelg 10 hele pepperkuler to ganger om dagen. Det skal gjøre at man får mildere versjon da viruset ikke er spesielt glad i pepper 🙂

 2. Jeg krysser fingrene heftig og intenst for at vi ikke får bruk for denne lista… 🙂 Jeg har egentlig ikke så mye å legge til, annet enn at gutter også kan få spa! 😉 Bland litt peppermynteolje i solsikkeolje eller noe sånt, og gi en oppfriskende og varmende/kjølende massasje om feberen er borte. Gjør godt for såre og ømme hostemuskler, samtidig som det klarner opp i luftveiene. 🙂

 3. Altså, her er mine helt kaputt når de først er forkjølet… da er det ikke noe særlig annet enn film og sofaen som gjelder. Tror ikke jeg hadde fått til de å gjøre noe annet. Kanskje sitte på fanget og bli kost på ryggen. Det elsker de.

  Men mens de venter de viktige 48 timene på fra siste dag med feber og en helt normal allmenntilstand, da ville nok noen av disse tipsene passet godt ?

  Masse god bedring til dere alle sammen – håper dere blir friske snart!
  Stor klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.