Always look on the bright side of life

Jeg har den siste tiden vært utrolig sliten og følt at det meste er et ork, og jeg har følt at det eneste ungene gjør er å sutre og krangle, henge i buksebenet og være i tottene på hverandre til en hver tid. Og jeg føler at jeg har vært sur og grinete på både mann og barn 90% av tiden, for når noen slenger med leppa er det så utrolig lett å gjøre det samme. Og begynner man på en negativ tenkebane så går man fort inn i en vond spiral, og man faller ned i et mørke og det blir vanskelig å komme seg opp igjen.

Når man har falt ned blir alt så mye tyngre, og jeg har skjønt selv at dette er det kun jeg som kan gjøre noe med. For som hjemmemamma har man i mye større grad lett for å bli utbrent. Ja, det høres kanskje selvmotsigende ut, men når dagene går i nesten det samme hver dag, man gjør de samme tingene, spiser det samme, kler seg i det samme, ja da kan hvem som helst gå på en skikkelig smekk.

Men så leste jeg en blogg her om dagen, jeg er litt usikker på hvem det var men jeg dumpet tilfeldig innom, og der snakket hun om det å tenke positivt. I stede for at glasset er halvtomt så er det halvfullt også videre. Og når ei venninne jeg akkurat har blitt kjent med skrev at sønnen var oppe 04.40 så var det flere som kommenterte ting som det var tidlig, og oi o.l. Men hun fokuserte heller på det som var bra med å stå opp i ørska, som at hun hadde fått vasket klær, støvsuget, lekt med sønnen, ryddet o.l. Og da tenkte jeg at jeg burde jo tenke sånn!! Eureka!!

Når Karoline er ferdig med å sove kl 05.30, da er det bare å tenke at denne dagen får jeg mye ut av, istede for å tenke herremilde så lite søvn jeg har fått, eller så trøtt jeg er. Så fra i morgen skal tankesettet endres, humøret skal opp og jeg skal igjen kose meg som hjemmemamma.

Det er nok derfor bloggen har vært periodevis stille og med en del “liste” innlegg, for jeg har ikke følt at jeg har så mye å bidra med, og tanken på å legge vekk bloggen var en streif innom, men jeg er alt for glad i bloggen til det, og når jeg nå får humøret mer på plass så skal du se at det blir fart her inne igjen, og jeg har allerede noen flotte nye samarbeidspartnere som jeg gleder meg til å vise dere, bare det får meg til å smile.

været

Se det været som er meldt den kommende uken!! Vi skal ut å det fri og kjenne på solen, leke, ake og bruke kroppen vår alle sammen. Vi skal spise lunsjen ute, og grille marsmellows og pinnebrød ute i den fine peisen vi har  i hagen.  Å få sol i fjeset, se at det er lyst ute, og  la endorfinene ta over for en stund gjør så humøret kommer opp på topp igjen 🙂

Jeg skal tenke på alt jeg får gjort ved å starte dagen tidlig og ikke på hvor lite jeg har sovet eller hvor trøtt og sliten jeg er. Jeg var så innimari god på det under svangerskapet med Karoline, og når hun var baby. Men i takt med at det ble mørkere ute, så ble også humøret mitt mørkere og jeg syntes det meste har vært strevsomt og utmattende.

Men nå skal vi ut, kameraet skal fange fine øyeblikk i snøen, solen på himmelen og gleden av å tenke på en positiv måte 😀 Finne på ulike ting å gjøre i nærmiljøet og gå deilige turer og la barna utforske, leke og finne ut av verden på sin egen måte.


me1

Nå skal barna i seng, så blir det kjæreste kveld med film på tv’n i armkroken til min kjære.

Ha en super kveld alle sammen 🙂 

Hva pleier du å gjøre når du er utslitt, grinete og føler at du har kjørt deg fast i tankemønsteret? 

Kommentarer
(Lest 50 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Always look on the bright side of life

  1. En flott tankegang du har her:) Jeg tror jeg adopterer den bare bittelitt og henger meg på. Jeg er også hjemmeværende for tiden (jobber 15%) og har også enkelte perioder hvor jeg ikke ser skogen for bare trær!! Det da man må finne igjen litt inspirasjon og tenke at man er så heldig at man jobber hjemmefra og har all verdens muligheter. Jeg pleier å rote litt på noen interiørblogger og finner litt inspirasjon, sette opp dører og vinduer, vaske gulvene, ommøblere litt og ser verden i nytt lys. Da får jeg plutselig mer lyst og iver til å finne på prosjekter med barna igjen og kjenner at jeg lever på høyt nivå! Takk for påminnelsen…jeg trengte den sårt fordi jeg har hatt influensa en ukes tid og sitter dypt i klister akkurat nå. Tusen takk:) ha en flott uke!! nå skal jeg vaske hus og ut på tur:)

    1. Så flott at jeg kan inspirere videre <3 Super herlig 🙂 Håper du fikk ommøbler, gått tur og fått opp humøret. Her fik jeg sove helt til 9.30, trent og vært ute i noen timer med ungene i finværet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.