Barn,  Barn og ernæring

Amming i det offentlige….

amming

Bildet er tatt fra: Helsedirektoratet

Hva er din mening om amming i det offentlige……?

En artikkel på klikk.no viser at debatten raser rundt om. Noen mener det er ok, andre mener det er frastøtende.

Hva mener du?

Jeg mener at så lenge man kan og vil amme, så amm. Er du på kafe eller i kø og ungen hyler av sult, gi ungen mat.Jeg ammet selv stortsett overalt. Og jeg synes ikke det gjør noenting. Norge er på verdenstoppen innen amming, og hva er vel mer naturlig enn å amme sin lille skatt?

Det var ingen som dekket seg til før i tiden, de ammet når barnet var sultent. Og det er jo det som er riktig.

Skal vi mødre straffes fordi vi ammer? Skal ikke vi kunne gå på kafe uten at noen mister lunsjen sin fordi vi ammer? Hva er kvalmt med å amme? Har dere ikke sett bryster før? Har dere ikke ammet barna deres?

Jeg kjenner jeg blir irritert når jeg hører om folk som synes det er ekkelt, det er den mest naturlige ting i verden…..!!!!

*********************************************************************************************************

Over til en annen ting jeg blir noe irritert på i samfunnet i dag er de som gir deg medlidne blikk eller blikk som kunne drepe når barnet ditt slår seg vrang i offentligheten. Den ene delen ser på deg som stakkars deg og den andre lurer på om du bedriver barnemishandlig siden du ikke gir barnet ditt det den vil ha der og da.

Det er vi foreldrene som bestemmer hva barna skal ha og ikke!!!!

Jeg har selv erfart at folk kommer bort og gir ungen MIN det den vil ha når jeg har sagt nei. Som, feks kviteringer som alle har tatt på, som han vil ha i munnen. LA DET VÆRE!!!! Klarer dere ikke barne gråt så hold dere inne!!!!

Kommentarer
(Lest 77 ganger, 1 Lest i dag)

7 kommentarer

 • Inger

  Veldig enig med deg om ammingen. Har skrevet et lignende innlegg selv. Jeg har aldri blitt konfrontert med det selv, heldigvis, for jeg ammer HVOR det skulle være og driter ganske langt i hva andre mener eller syns er ekkelt. Å amme er en menneskerett og en pupp er en pupp. Det er mye som er ekkelt her i verden, og jeg for min del syns det er ganske mange andre ting man heller kunne brukt energi på å klage på. Hvis det er så kvalmt å se på kan de vel se en annen vei. Syns det blir like teit som at jeg skal be en fæit person dekke seg til fordi grevinne-armene hennes er så kvalme å se på.
  Det som også irriterer meg, er folk som syns det er helt horribelt at man ammer et barn som er over 1 år når WHO anbefaler å amme til barnet er 2 år. Fikk tilogmed “blikket” av helsesøster da jeg sa at hvis jeg fikk det til og Matheo fortsatt var interessert så tenkte jeg at jeg kunne amme til han var rundt 2 år.. Er ikke akkurat snakk om så mye amming da, blir vel kanskje en liten pupp på morgningen. Skjønner ikke hva greia er. Spesiellt når folk som ikke har barn selv bryr seg så mye.

 • Lavynnia

  Jeg skjønner hvordan du tenker siden du er mamma selv 🙂 Det er ikke alltid jeg synes det er gøy å se at mødre bare slenger frem puppene og begynner å amme rett foran deg, men jeg skjønner veldig godt at det er barnets behov som skal dekkes, ikke mammaens;)

  Og jeg titter også en ekstra gang på foreldre som ikke lar ungene få det de vil ha der og da, men hvorfor skal man alltid forklare for offentligheten hvorfor man velger èn løsning framfor en annen en? Det er, som du selv sier, ditt barn, og du vet best! Helt til ungen blir stor nok til å velge selv;)

  Men hvis jeg ser at foreldrene begynner å slå, så er det selvfølgelig en annen sak. Inntil det skjer, så har ikke vi andre noe med hvordan ungene blir oppdradd av den enkelte så lenge de blir flotte personer som voksne 🙂

  Men det hender jo selvfølgelig at jeg lurer, spesielt hvis de lar ungene bestemme alt og ikke setter visse regler selv. Det er jo klart ungene skal teste deg, og særlig med mange mennesker rundt deg. Men å la ungene bestemme alt er vel for drøyt, synes ikke du også det?

  Ha en riktig fin dag!

 • Trine Lise

  Hvis barna skal bestemme selv blir det fri barneoppdragelse og det er jeg ikke interessert i. Altså er vi på butikken og de finner en smurf eske, så kommer ikke jeg til å krangle på den.

  Man velger hvilke kamper man vil ta 🙂

 • Karin

  Vi må nok bare innse at våre nye landsmenn har endret synet vårt på kropp og normalitet. Jeg dekker meg til mer enn jeg gjorde tidligere, passer på at armer og legger ikke synes. Mine døtre ville aldri kunne sole seg toppløse, som mine venninner og jeg gjorde dengang da. Døtrene mine går heller aldri alene noen steder etter mørkets frambrudd, fordi det er blitt for farlig. Og de vil aldri kunne amme sine framtidlige barn hvor det skal være. Jeg kunne prioritere mine barns behov foran alt annet. Men amming er dessverre blitt “usømmelig” nå.
  Det er en forferdelig utvikling som har skjedd.

 • Merete

  Jeg tenker amming i offentlighet er helt ok! Men mener igjen at amming i køen på matbutikken kan unngås liksom, jeg tenker at det ville være rart å stå der å amme babyen i køen, og at det vil være forstyrrelser for barnet. Jeg har hørt at amming er en tid der man virkelig koser seg med barnet, man blir kjent med det og man får nærhet. Jeg ville heller kjøpt matvarene, funnet meg en benk og så ammet min lille.

  Man blir oppfordret til å amme, for morsmelka inneholder stoffer som ingenting kan erstatte, selv ikke morsmelk erstatning. Hvis man blir oppfordret til å amme, bør man jo kunne amme i offentlighet.

  Videre tenker jeg at man trenger jo ikke kle helt av seg for å amme. det er de som ikke skjuler noe liksom, jeg tenker at man kan skjule litt med genser, og barnet liksom. Men det er kanskje personlig, fordi jeg har vært utsatt for ting som gjør at jeg skammer meg over kroppen min, og vil overhode ikke vise den frem til alle liksom.

  Og det er tanker som kommer fra en som aldri har ammet, så jeg er kanskje ikke så inn i dette. Men det er iallfall de tankene jeg har nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.