Barn, Barn og ernæring

Amming vs. Mamming, gi babyen mat!

De sisste dagene har jeg tenkt tilbake på barsel tiden og oppfølging på helsestasjonen. Og hva som står på barne mat o.l. Og jeg kjenner at jeg blir skikkelig forbanna på helsevesen og norske myndigheter som sådan.

 

 Jeg hadde store problemer med ammingen og gjorde ALT i min makt i 2 mnd uten at det hjalp noe. Og som min jordmor sa, det er et under at du klarer å amme. Med tanke på situasjonen rundt oss. Men etter 2 mnd var det nok for meg og jeg pakket inn puppen, gråt mine modige tårer når jeg sendte mannen på butikken etter morsmelkerstatning. Og enda flere tårer kom når jeg blandet og satt å gav barnet mitt NAN på flaske.

 MEN…………………

 

 Etter den flasken merket jeg stor forskjell, han virket mett og fornøyd. Han smilte, lo og koste seg. Han sov og gråt mindre. For han var ikke sulten lengre. Jeg ble bedre i humør og jeg virkelig trivdes som mamma. Var ikke konstant sliten og lei meg.

 

 Det eneste man hører på helsestasjonen er du MÅ amme, amming er best…. Jo, men når det virkelig ikke går da? Skal man allikevel amme ivei og la barnet gå sultent? I det samfunnet vi lever i dag blir man sett “ned” på hvis man ikke ammer. Gamle damer ser surt på deg, som om man bedrev barnemishandling (det blir faktisk folk av NAN barn også!)

Amming

 Jeg også ser logikken i at morsmelk er best, og alle fordeler det har med seg, men når det ikke går så går det ikke. Man er ingen dårlig mor av den grunn. Men i det samfunnet vi lever i idag så føles det slike. Det føles som man svikter som mor. Det er ingen god følelse. Det er et stort ammepress i dagens samfunn. Og jeg kjenner at NÅ er det NOK…

 Det viktigste er ikke AMMING, det er MAMMING!!!! Det har jeg lært av noen kloke hoder på NM 🙂

 Jeg mener at helse stasjonene i dag bør bli bedre til å informere om flaskemating og å ikke se ned på de som ikke får det til.

 

Så til alle dere der ute som ikke kan eller vil amme husk dette:

 

 MAMMING ER VIKTIGERE ENN AMMING!!!!!

 

 Mer info om flaskemating her:)

Kommentarer
(Lest 278 ganger, 1 Lest i dag)

7 thoughts on “Amming vs. Mamming, gi babyen mat!

 1. Hei! Jeg blir så glad når jeg hører at andre har tatt til fornuft og funnet fram flaska når det behøves!
  Ja, det er sårt å pakke vekk puppen, men du og du hvor deilig det er å få sove, kose og slappe av sammen med den lille, som forøvrig er god og mett etter flaskemåltidet.
  Jeg prøver å ikke la meg provosere av alle som “ser ned på” eller kommenterer det at jeg slutta å amme. ( det er ikke lett å la være å bli provosert, men jeg ORKER bare ikke å argumentere mer om det ).
  Hadde vi fått til ammingen ville vi HELT SIKKERT ha fortsatt med det. Så til alle dere som fikk til amming og som mener at vi burde prøvd hardere; vi har antagelig grått mange nok tårer til å fylle en hel innsjø tilsammen. Dette er et sårt tema, og dere burde glede dere over at vi har gode dager med flaske og blide barn =)

 2. Vet du, dette var super skrevet og jeg er så enig, så enig. Jeg hadde ei som kun ga etter for ammepresset en gang da hun var noen dager gammel. Etter det var det totalt stopp. Jeg pumpet meg, ungen hylte for vi MÅTTE jo bare prøve, sa alle. Vi prøvde, vi gråt, vi prøvde mer. Men etter bare 3 uker kunne vi ikke ha det slik lenger. Jeg sluttet brått og brutalt (noe som var helt galt, men du tenker ikke logisk kl 2 på natten etter 3 uker uten søvn og med en hylende unge i armene).

  Også har jeg gjort meg noen tanker. Det jeg har opplevd er at jeg knapt har hørt noen flaskebarn være kresent i matveien. De tar det meste av grøt og babymat, og de er heller ikke spesielt kresne på vanlig mat når den tid kommer. Ammebarn har jeg derimot sett at er helt anderledes. Med svært få unntak har jeg sett og hørt at ammebarn ikke tar flaske, smukk, de spiser ikke grøt omtrent og heller ikke noe annet. Alt er bare amming og amming. De mammaene sliter med å komme seg ut, for ungen nektet ta noe annet enn pupp.

  Jeg tror ikke vi skal ha dårlig samvittighet for at vi tar de valgene vi tar. Min unge har vært mindre syk enn ammebarna rundt meg. Jeg er faktisk ikke bompe sikker på om det stemmer 100% at barn som ammes er friskere.. Jeg tror det kan handle mer om gener, arv og miljø enn antistoffene i melka.

 3. Jeg har også opplevd dette, at MME barn spiser mer variert og ikke er kresne og er mindre syke.

  Jeg kommer ikke til å ha dårlig samvittighet, hvis jeg må gi MME til den i magen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.