Barn, Familieliv, Sponsing og Samarbeid

ANNONSE: Hunderfossen – La eventyrene bli virkelige

I slutten av Juni tok vi oss en tur opp til Hafjell, og noen netter på Scandic Hafjell og innom Hunderfossen for at ungene skulle få litt nye opplevelser. Jeg var selv på samme hotell for ca 20 år siden. Så jeg var minst like spent på turen som ungene.

Scandic Hafjell er et skikkelig barnehotell. I det vi kom fikk ungene hver sin lille gave, billett til å hoppe på trampoline og en bong til barnedrink i baren. I tillegg er hotellet utstyrt med badebasseng i kjelleren, klatrevegg i Lobbyen og ikke minst hoppeslott, trampoliner og disco. Samt kino. Og i restauranten var det egen barnebuffet. Så skal dere oppover i sommer er det virkelig et hotell å anbefale.

Hunderfossen – Der eventyrene blir virkelighet.

Og er man i Hafjell må man jo bare ta turen innom Hunderfossen. Dette er en fantastisk eventyrpark. Jeg var i Hunderfossen for 20 år siden, og det var blitt en god del større kan du si. Men det var nok hakket gøyere for meg i år enn det var når jeg var 12 år. Jeg var nok muligens litt kravstor. Men jeg husket det ikke som kjempe gøy. Bortsett fra Soria Moria slottet med eventyr og et familiebilde vi hadde der vi satt i bollen til et troll. Sistnevnte savnet jeg litt, men man kan jo ikke beholde alle ting i 20 år. Men jeg hadde en liten drøm om å lage samme familiebilde som jeg selv hadde på veggen som liten med mine egne barn.

Hunderfossen

Men mine barn storkoste seg alle som 1. Kaspian på 3 år var akkurat høy nok til å være med på det meste. Men vi kunne lett ventet til han var 120 cm høy så han kunne kjørt litt mer selv uten søsken. Men, han led absolutt ikke noen nød. Det var flere ting søsknene som var eldre ikke kunne ta også. Er barnet under 1 meter ville jeg nok ventet en stund for da begrenser ting seg litt. Nå er det klart at min 3 åring som har tre eldre søsken helst vil ta det de tar, men Lekehuset, Froskeområdet og Småtrollbassenget er spesialdesignet for de fra 80 cm slik at de også har sin egen del av parken hvor de kan få utfolde seg.

Ha med eller kjøpe mat i parken?

Vi hadde med oss mat selv, for mat i parker blir fort kostbart når man er 4 voksne og 4 barn på tur. Så vi tok med oss egen mat til lunsj. Det er masse plasser man kan sitte for å ta seg en matpause eller generelt bare en pause i bakken etter å ha trasket noen timer. Det trengs for både små og store ben.

Hunderfossen, Fest, Eventyr

Det jeg synes er mest fascinerende med parken er Ivo Caprino sine dukker. De er så levende, og detaljerike. Og man blir på en måte dratt inn i en eventyrverden om man vil eller ikke.

Det er de små tingene som gjør forskjellen

Parken har utrolig mange små detaljer som gjør det hele magisk. Som når man står i kø for traktorkjøring. Da krangler kråka og ekornet med snert. Og de synger og skravler. Og jeg lo så jeg nesten tisset på meg av hva de kunne komme på å si. Og eventyr treet er kjempe morsomt. Det er liksom disse bitte små detaljene som gjør dette til en flott opplevelse for alle aldre. Vi var et reise følge med aldere fra 3 til 67 år og ALLE koste seg og syntes at tiden bare fløy unna.

btr

Vi tok oss ikke tiden til Barnas gård i år, men hadde vi hatt 2 dagers billett hadde vi tatt oss en tur dit også. Det er nok stas for de minste barna som ikke kan kjøre så mange ulike attraksjoner.

I det du kommer inn i parken får du gratis bånd til å ha rundt armen på barna med navn og telefonnummer. Slik at om dere skulle komme fra hverandre er det lett for de ansatte i parken eller andre å få kontakt med de voksne som er med barna.

Hunderfossen i gråvær?

Vi var litt skeptiske til været når vi var der. For det er ikke spesielt kult å gå rundt i parker i plaskevær. Det regnet natten og morgenen før vi dro, men etter vi hadde vært innom Soria Moria hadde varmen kommet og det ble lettere vær utover dagen. Det kom en liten skur rundt lunsjtider, men da gikk vi inn på Energisenteret. Der var det masse oppgaver å løse, og spennende aktiviteter med mye læring. Det er alltid gøy å kombinere lek og læring, og dette er perfekt for det.

I tillegg tok vi turen innom vokskabinettet for å se på voksdukkene. Og innen vi var ferdige hadde skuren gått over og det var strålende sol resten av dagen.

Har du vært i Hunderfossen før? Hva likte du best?

Kommentarer
(Lest 167 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.