Året 2013, med blanke ark og fargestifter til…

Da er den første dagen av 2013 unnagjort, og jeg har skrevet lister til alt mulig. Jeg har skrevet ned nye rutiner og ting jeg har lyst til å finne på mer av sammen med barna. Og jeg vet at jeg vil være mer kreativ. Jeg er en “barnslig” mamma som elsker å leke med ungene når formen tillater det, så at det blir mye lek og morro fremover det kan jeg love dere. 
Blandt annet skal vi leke MYE med play-dough, vi skal lage trolldeig, tegne, ha musikk på full guffe og danse til bena ikke kan bære oss lenger. 
Jeg har også satt meg som mål at jeg skal lese bok for 4 åringen før han legger seg fremover, så har du gode boktips til han er det bare å rope ut. Synd jeg ikke har barnebøkene fra jeg var liten for det hadde vært artig å lese alle de gamle bøkene fra Donald & Co bokklubben. 
google.com
Vi skal også inn i nye gode rutiner og få orden i de sysakene, har liksom vært så greit å ha storebror oppe en stubnd for han er så stille av seg, og gjør ikke så mye ut av seg selv om det er sent. Men nå er det slutt på å legge han i 21.00 tiden. Begge barn skal være i seng til henholdsvis kl 19.15 og 20.00. 
Må også få kostholdet på skinner igjen etter en mnd med småspising av alle typer og litt for mye julegodt og brus. Brusen skal kuttes ut og frukten + grønnsakene skal på bordet og spises opp. Brusen skal byttes ut med vann og både tran og biola skal inn i hverdagskosten HVER dag. 
google.com
 Så i morgen gleder jeg meg til å stå opp og å ta fatt på nye rutiner. 
Og sist men ikke minst skal jeg være mye mer positiv i året som kommer, og ta utfordringene som blir slengt min vei med et smil og med en tanke om at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. 
Jeg vet allerede at 2013 vil bringe en fantastisk gave til oss, og at vi er utrolig heldige som får oppleve dette nok en gang. Så nå er det fullt positivt fokus fremover og ikke noe henge lepper ned på 5.knappehullet. Jeg skal tilogmed prøve å ta trass og sjalusi med et smil og bare gjøre det beste ut av det. 
Jeg har masse spennende temaer jeg skal skrive om fremover, og jeg vet akkurat hvilken retning jeg vil dra bloggen 🙂 Så stay tuned, og følg med 🙂 
Ha en fin fin Onsdag videre 🙂 

Kommentarer
(Lest 250 ganger, 1 Lest i dag)

Comments

 1. Linn

  Her leses det hver kveld,gjort fra hun mindre enn 2 år,hun elsker bøker! Ett helt skap fullt,massevis av de fra Disneyklubben fra vi var små,og store nye eventyrbøker 🙂 Kan jo melde han inn i en bokklubb?

 2. laila

  Godt nytt år. Gleder meg til å følge med på nye rutiner fremover. Hos oss er Mamma Mø, Barba, Albert Åberg mm bøker som leses igjen og igjen.

 3. Livet i Casa Didriksen

  Her har jeg lest for ungene siden de var bittesmå. Er stunden som er best på dagen synes jeg, sitte i senga og lese bok før det er nattasang og soving. Begge jentene elsker å bli lest for. Har hatt medlemskap i bokklubb siden de var små så hos oss er det litt for mange bøker. Siden jeg har jenter så er jeg usikker på hva som slår an hos gutter, men Lillesøster er jo rampete da… og Mons og Mia er morsomme. Karstein og Petra er klassikere og emilbøkene med bilder i. Finnes jo endel på kaptein sabeltann fronten og Postmann Pat.

 4. Heidi Marie

  Vi leser og har lest i flere år for eldstemann som ble 5år nå rett før nyttår.
  Vi prøver å lese for minstemor på 2 også, men da må vi helst være med på legginga begge vi voksne.
  Pleier da å ta et barn hver å lese for, blir mest pekebøker osv for minstemor
  mens for eldstemann leser vi ganske mye forskjellig.
  Her er en liste over bøker jeg/vi har lest for en eller begge av unga våre
  og tar først og fremst utgangspungt i hva han på nå knappe 5år liker:

  🙂 Løvungen og Frøken Kanin + Karsten og Petra seriene av Tor Åge Bringsværd

  🙂 Malvin-serien av Kari Grossmann

  🙂 Tambar-serien av Tor Åge Bringsværd(veldig poppis syntes eldstemann)

  🙂 Lillesøster serien av Kari Grossmann

  🙂 Ingridserien av Katerina Janouch

  🙂 serien om Tramp og Line av Axel Scheffler

  🙂 Kule ting for (finnes 4stk; 2,3,4og5)-åringer
  av Håkon Forfod Sønneland og Sondre Harvik Bjaberg

  🙂 Pulverheksa-bøkene av Ingunn Aamodt (vet de har lest dem i barnehagen)

  🙂 bøkene om Johannes Jensen av Henrik Hovland

  🙂 Lille Ugle serien av Jonathan Allen (mest for mindre)

  🙂 serien om Ellen av Catarina Kruusval (mest for mindre kanskje)

  🙂 Apestreker
  Plass bak på kosten
  Gruffalo
  Lille Gruffalo
  Røverrotta alle disse 5 av Julia Donaldson
  ho har en som heter Den stiligste kjempen i byen
  og Tyrannosaurus Dott, men disse har vi ikke lest.

  🙂 Musen Mathilde(tidligere Surremus)bøkene av av Francois Gilson

  🙂 Albert Åberg-bøkene av Gunilla Bergström

  🙂 bøkene om Bisk av Bjørn Ousland

  🙂 Hvor ….. er …. (finnes flere bøker) av Anna Milbourne

  om tolmodigheten er der er han veldig gla i
  Sabeltann og Elias(men de blir ofte litt lange å lese til legginga)

  andre bøker som er poppis for eldstemann er:
  🙂 Lille Apes store tisseshow av Tjibbe Veldkamp
  🙂 Bukkene Bruse på badeland av Bjørn F. Rørvik
  Noen ganger leser vi en liten bit av
  🙂 Folk og røvere i Kardemommeby og
  Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen

  Nå skal vi spise så poster lista selv om jeg ikke føler meg helt ferdig
  men redd for å komme borti noe igjen så lista blir sletta (skjedd en gang)
  så får bare poste, å skrive mer om jeg kommer på no anna seinere

  håper dere finner non bøker som er gøye å lese *klem*

 5. Heidi Marie

  🙂 bøkene om Karlsen av av Katti Hoflin

  har den store boka om ….
  – Knerten (digger knerten, og unga digger figurene og filmene)
  – Mormor og de 8 ungene
  – Lotta
  som jeg godt kunne tenke meg å begynne å lese småbiter av gangen for eldstemann

  Har også lyst å begynne å samle på serien
  🙂 Trolleliv av Sissel Bøe

  for lillemor leser vi som nevnt mest pekebøker
  men også om
  Fie og Milo
  Morris
  Molly
  Lille Leo
  Lille Sara

  Om vi ikke rekker å lese, pleier jeg å la unga velge 1-2 SingSang-kort å se-på og synge
  før vi sier natta og koser 🙂

 6. Heidi Marie

  innom igjen jeg… for glemte helt å nevne bøkene om
  Beltedyret Tarkus og vennene hans 🙂
  som mange barn også har om i barnehagen.
  bøkene kan man få tak i på Trygg Trafikk sin nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.