Høytider

Årets julemagikalender, nissedør og elf on the shelf

Nå er det faktisk under to måneder til vi skal åpne første luke i julemagikalenderen. Og som vanlig er jeg minst like spent som ungene.

Jeg ser noen pakker inn pakkekalendere, og jeg gjorde det når jeg hadde 1 og 2 barn. All ære til f.eks min kjære bloggkollega Helena som lager til 8 barn. Men jeg har ikke tålmodighet til eller ønske om å lage 96 pakker. Med enten bare snop, eller ting som de ikke husker hvor de har lagt.

Jeg ønsker at ungene skal oppleve Julemagi, at det skal skje noe, at de kjenner på spenning når de våkner opp om morgenen. Derav Julemagikalender. Jeg vil de skal glede seg til 1. desember fordi da begynner magien. Jeg vil det skal være vår tradisjon, og jeg håper de tar den med seg videre til egne barn.

Det betyr ikke at det ikke kan dukke opp pakker i kalenderen. Som f.eks en julefilm, litt snop, eller nye tannbørster.

Dere som fulgte meg ifjor fikk med dere en del av fjorårets julemagikalender.

Julemagikalender

Dette er det som venter 1. Desember når ungene står opp. Men i år får døren en kompis fra USA.

julemagikalender

Vi skal lage masse magiske hendelser. Denne fine alven kommer ikke til å synes hver dag, men når han gjør rampestreker feks. Som å henge i juletreet, “bæsje” i frokosten, “fiske” på do o.l. Ungene synes det er så morsomt og de løper ut i stuen hver dag for å se om det ligger brev eller en overraskelse fra alven i veggen.

Og det er like morsomt hver dag å finne på nye “hyss”. Så jeg håper dere vil følge med i år også, jeg kommer til å dele bildene på Instagram og FB siden, også kanskje jeg tar en ukes-oppsummering med bilder fra hele uken.

Du får kjøpt koselige nissedører mange steder bla hos Kos med Kaos.  

Om du ønsker mer småting til nissedøren anbefaler jeg å sjekke bauhaus nærmere jul. Blir nok kjøpt inn noen ekstra småting i år også. Og alven kjøpte jeg på wish.com, bare søk på elf on the shelf.

Må man ha Alv?

Man må ikke ha nissedør i tillegg, det holder med bare alven. Han kan finne på masse morsomt alene. Du finner mange spennende ideer på pinterest eller instagram. Man må heller ikke ha Alv. Bruk en nisse du allerede har og fortell barna at det er magi i dem som virker om natten. Eller dropp Alven helt og bare ha en usynlig nisse. Men jeg anbefaler ikke det til barn under skolealdre. Jeg prøvde det et år og ungene syntes det var litt skummelt.

Hvordan julemagikalender har dere i år?

PSST! Om du gjør noen kule nissestreker eller vil vise frem hva dere gjør i julen bruk gjerne #julmedfrujacobsen på instagram så jeg kan komme å kommentere og dele noen bilder i min story!

Kommentarer
(Lest 2 549 ganger, 1 Lest i dag)

2 thoughts on “Årets julemagikalender, nissedør og elf on the shelf

  1. Vi har både pakkekalender til alle 8 vi, pluss en kul nisse som kommer å finner på rare ting?. Enkelte tradisjoner står så sterkt at de ikke rokkes ved?.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.