Artikler og Nyheter,  Barn og Helse

Barn er ikke grafer og statistikk, la barn være barn

BREV

I går kveld gikk denne saken som en farsott på facebook og andre sosiale medier. Og jeg forstår virkelig foreldrenes frustrasjon i måten dette er gjort på.

Jenter helt ned i barnehagealder sliter i dag med å godta kroppen sin, og jeg kjenner flere 1. klassinger som har tendenser til spiseforstyrrelser fordi kroppsfokuset i dag er så alt for stort, og det er virkelig ikke bare sosiale medier, media og syltynne motebloggere og modeller som står for dette presset.

Vi mødre er minst like ille der vi står og spør mannen før vi går ut døren og vi ser tykke ut, veier oss foran ungene og bruker ord og setninger foran ungene som: uff, jeg har ingenting å ha på for jeg er så tykk, jeg ser så tykk ut i denne, skulle ønske jeg veide 5 kg mindre. Susanne Kaluza sitt innlegg sier så mye fint om dette.

Og nå er det altså helsevesenet som skal legge litt ekstra kroppspress på toppen av det de allerede har kvernende rundt i sine små hoder?

Denne vakre 9 åringen har allerede spurt foreldrene sine om hun er tykk!! Og som ALLE kan se er hun IKKE tykk! Men IKM (måleenheten de bruker) tar ikke hensyn til muskelmasse i forhold til fettmasse, de tar ikke hensyn til vekstsprang og om man har en spinkel eller kraftig benbygning. Helsesøstrene og helsepersonell generelt MÅ vise skjønn!! Jeg fikk beskjed om å mate min baby på 6 mnd mindre fordi hun var for tykk for alderen og fikk kun morsmelk!

Jeg synes det er helt supert at helsestasjonen og helsesøstrene passer på, og bedriver forebyggende tiltak, men det kan loggføres og om det er grunn til bekymring kan helsesøster ringe foreldrene og ta dette opp, ikke sende et brev som kanskje blir liggende på benken så 9 åringen får sett det. På den måten kan foreldrene selv velge om de skal ta det opp med barnet. Og om det skal sendes brev bør det følge med noen konstruktive råd til hvordan man kan gjøre små endringer i hverdagen og som på den måte hjelper hele familien til å bli sunnere. Ikke bare sende et brev med noen tall og be foreldrene ta kontakt etter sommeren!!

Jeg personlig liker ikke denne veiingen hele tiden når de har begynt på skolen, jeg mener det fører til økt fokus på kropp, vekt og det å være “innenfor” normalen. Jeg har selv sett små barn ned i 7 års alder på vei til å anoreksi og bulimi fordi de ikke er innenfor normalen, eller fordi de er redde for å bli fete!!

JA til oppfølging, forebygging og å gi konstruktive råd til foreldre. NEI til å sende brev og la barna føle at de er tykke!!

Hva er din mening om dette? Synes du disse veiingene bidrar til økt kroppspress/kroppsfokus? 

Kommentarer
(Lest 225 ganger, 1 Lest i dag)

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.