Barn,  Diverse,  Samfunn,  Svangerskap og fødsel

Barn, Gravide og Dyr, “fritt villt” for fremmede?

I dag leste jeg et innlegg skrevet av Divamamma, på foreldremanualen sine sider som omhandlet en dame som hadde hendene nede i vognen til Lillebror.
Og at noen kan mene at man overreagerer når man mener at dette er å krysse en grense synes jeg er rart, det at noen tar på noen andres barn uten å engang hilse på foreldrene først synes jeg rett og slett er frekt. 
Jeg kom da til å tenke på alle de episodene jeg hadde med Storebror og mine søsken som er mye yngre enn meg. Selv om jeg bare var 14 år så forstod jeg at det ikke var greit. Hva får voksne mennesker til å tro det er greit? 
Og som gravid er man også plutselig “allemanseie”. De skal klappe deg på magen og komme med kommentarer som ikke hører hjemme noen sted. Jeg synes det er drøyt og har mange ganger vurdert å kjøpe gravid genser med teksten “Har du spurt om det er greit? Uansett er svaret: IKKE rør magen!!!”. 
Med storebror opplevde jeg at en fremmed dame som ikke snakket norsk begynte å trille på vognen fordi han var litt urolig oppi der. Da var det like før jeg gjorde dumme ting, for damen ville ikke slippe heller og jeg måtte holde hardt i vognen og rope på mannen for at hun skulle gi seg. Godt mulig det er vanlig andre steder, men mitt barn bør de ligge unna. 
Og på shopping med Lillesøster begynte hun å gråte fordi hun var sulten så vi skulle fine et sted å gi mat, og da kom det en eldre dame og stakk hodet helt inn i kallersjen, mens hun sa at jeg måtte kle av henne og se å gi henne mat!!! Hallo!! Snakke med foreldrene først eller? 
Det værste med at folk skal “plukke på” nyfødte, er jo smittefaren. De skal liksom beskyttes litt den første tiden. Det å bli klappet på magen er bare irriterende, for det er noe med den private sonen. Og hunder kan være utilregnlige mot fremmede så man MÅ spørre eierene først ellers kan du risikere et bitt eller to. 

Hvorfor tror folk at det er greit å ta på andres babyer, mager eller dyr når man møtes på gaten? Har du opplevd dette?

Kommentarer
(Lest 181 ganger, 1 Lest i dag)

6 kommentarer

 • Aryn Draxen

  Jeg har ennå ikke hatt gleden av å være gravid, men jeg synes også det er helt borti natta å bare buse frem på den måten. Disse menneskene hadde kanskje ikke likt å bli banka litt på hodet og fortalt at “nå er det jammen på tide å fylle opp med litt folkevett oppi der” heller!
  Jeg har hund, og hun er skeptisk til barn. Likevel har jeg i noen tilfeller måtte fysisk fjerne hunden fra unger (og voksne) som ikke respekterer at hun går vekk med halen mellom bena! Heldigvis (?) er hun bare en stor chihuahua så hun er lett å løfte vekk, men det skal da ikke skulle være nødvendig? Hun er liten og søt, men som alle dyr kan hun både glefse og bite om hun blir provosert nok. Utrolig nok har hun ikke gjort det mot mennesker ennå…
  Nesten verre er det når ilderne er med på tur, men da holdes folk som ikke respekterer intimsoner på avstand med svaret “ja, spesielt fremmede” på spørsmål om de biter. Mine biter ikke, men det er ikke greit at fremmede stikker hendene sine inn i jakka mi for å hilse på dyra! For all del, jeg har ikke noe imot at folk hilser på dyra mine, men da skal de helst spørre først og respektere et nei om de får det. Jeg kjenner dyra mine og vet når de har fått nok eller ikke vil hilse på folk. Synd å skremme vekk folk ved å si at de biter når de ikke gjør det, men noen ganger ser jeg faktisk ingen annen utvei.
  Jeg skal innrømme det er hyggelig å hilse på barn og dyr, men er det fremmede så spør jeg i det minste først! Jeg skal selv snart bli tante, og selv svigerinnen min spør jeg om det er greit å kunne kjenne på magen!
  Uansett, ha en fortsatt god førjulstid!

 • Marita

  Er så enig med deg. Både når det gjelder å ta på magen og stikke hodet i vogna. Jeg blir spå irritert. Når venner spurte om å få ta på magen var det greit. Eneste som ikke trengte å spørre var mannen 🙂

 • Mandags Mor

  Nyfødte og små barn skal skjermes, syns jeg. Det er ikke greit å klappe på hverken gravide mager, bikkjer eller barn – uten å spørre først. På den annen side; det kunne ikke ramle meg inn å klappe en vilt fremmed på magen! 🙂 Det får holde med et muntert “til lykke – og lykke til!” 😉

 • Mandags Mor

  Nyfødte og små barn skal skjermes, syns jeg. Det er ikke greit å klappe på hverken gravide mager, bikkjer eller barn – uten å spørre først. På den annen side; det kunne ikke ramle meg inn å klappe en vilt fremmed på magen! 🙂 Det får holde med et muntert “til lykke – og lykke til!” 😉

 • IKKESUPERMAMMA

  Enig med deg at dette er drøyt. Man må jo tenke på hva man hadde følt i den situasjonen. Jeg har også opplevd at folk har tatt opp barnet mitt av vogna fordi han skrek. Det er drøyt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.