Barn og Helse

Barn og Søvn

Søvn avler søvn er noe jeg har hørt en del, noe som ikke har gjeldt min sønn. Men alle er jo foskjellige. Han må slites ut for han har så mye energi.

I det siste har han begynt å våkne veldig tidlig. (Noe som er vanlig siden det er sommer og lyst.)

I den forbindelse vil jeg spørre dere lesere om når deres barn legger seg og når de står opp om morgenen. Jeg har alltid hatt en “regel” om at vi står ikke opp før klokken er rundet 7.30. Da får han ligge å kave i sengen sin hvis han våknet før. Og det går greit noen dager, og andre dager ikke så bra.

Hva gjør dere?! Står dere opp når barnet er våkent eller er det dere som bestemmer når man skal stå opp?

Prinsen min legger seg kl 19.00 og har begynt å stå opp kl 07.00. Noe som sikkert er ok, men jeg er bare så vant til at han sover til kl 08.00 – 09.00.

Skriv gjerne litt om alderen på deres barn og når de sover på dagen, hvor mye og nattesøvnen og oppvåkning.

Kommentarer
(Lest 93 ganger, 1 Lest i dag)

10 thoughts on “Barn og Søvn

 1. Vi er nok i samme situasjon som dere…med unntak av at vi alltid har slitt med sovingen…er først nå for en måned siden at han begynte å sove natten gjennom. Vi har brukt å ha leggetid rundt 19.30, men etter at han begynte i barnehagen har det blitt tull med leggingen. Han kunne sovne alt fra 18.00 – 20.30…ikke ble det bedre etter at han ble syk heller…konsekvensen er at han våkner mellom 5 og 6.30 om morgenen, alt etter når han legger seg. Han kan sovne 20.30 og våkne 5 også.

  I forhold til å stå opp når barnet står opp eller at vi bestemmer er det vel en mellomting. Vi gjør et forsøk på å få han til å sove igjen, og dersom det ikke går, så får han stå opp og leke litt mens jeg ligger på en madrass på rommet hans og slappe av fram til jeg er våken nok til å stå opp selv.

  Men 7.30…? DET skjer bare unntaksvis at vi kan stå opp da eller senere 🙂

 2. Jeg synes 19 – 07 hörtes helt perfekt ut jeg da, så jeg tror du har blitt litt bortskjemt. 😉 Vilja har lagt seg halv syv i lang tid, men har den siste måneden begynt å legge seg syv. Da sover hun til syv, eller litt over. Avhengig av om Saga bråker, hehe. Hun legger seg kvart over seks og våkner seks – halv syv..

 3. Kajsa legger seg halv åtte. Noen ganger sju,andre ganger åtte. Men som regel halv åtte!
  Hun sov mye lenger da hun var rundt 1 år og halvannet.
  Etter det har det forandret seg. Hun er som regel oppe 05.30-06.00 *gjesp*
  Hun er så stor,så klarer seg mye selv,slik at mams får tatt en lur på sofaen 😉

  Savner den tiden hun sov til åtte jeg!!!! Ahhhh….

 4. Tuva sover fra 19-07 +/-
  Har også to dupper på dagen på tilsammen alt mellom 2-5 timer.
  Her står vi ALDRI opp før kl 06.00, og våkner hun før det må hun bare finne seg i å være i senga si selv. Har ikke hatt noen problemer med det=)

 5. Nå har jeg bare hatt små barn så har ikke mer erfaring enn det.

  Johan (9 mnd)la vi ca 19.00, han våknet engang om natta, men sov videre til ca 06. noen ganger lengre andre ganger kortere.
  Når Johan sto og hompa i senga, var det bare å stå opp.

  Else-Kristín (3 mnd), legger vi mellom 18.30 og 19.00, da sover hun til langt utpå natta, spiser litt og sover videre til ca 07.00, noen ganger står hun opp tidligere.

  Når barnet våkner og begynner å pluddre, da er det morran.
  Jeg både liker å sto opp tidlig og er vant til det, morgen stund har gull i munn.

 6. Jeg har hatt en regel på ca. Klokka 7. Om mine unger våkner før så får de ligge i senga til 7. Jeg har dog ingen morgenfugler, men klokka 7 må man nok bare godta… Det går gjærne litt i rykk og napp uansett:) Snuppa mi legger seg 19 og står opp etter 7 en gang;)
  Lykke til!

 7. Snuppa er 2 år og blir lagt rundt 20.00 hver kveld og sover til 8-9. Hender hun sover til 09.30 også. Har så si kuttet ut duppen på dagtid, men det hender jo hun likevel trenger en time på øyet på dagtid også. Opplevd et par dager nå den siste tiden at hun har sovnet på sofaen. Utgjør ingen forskjell på nattesøvnen hennes heldigvis 🙂

 8. Ikke før 7,30??? Det er morgen etter kl.6
  Spørs jo når dem sovner,,slik er det me oss også;-)

  her har ikke soving vært noe styr,passer på og finne roen før sovetid,ofte har hu mellomste fått en skvett me melk,som (innsovning) det blir kos,men den dagen jeg skulle slutte,,reagerte hun ikke på det!! Så ja di er forskjellig 😉 jeg orker hvertfall ikke noe grining og styr,så sunn fornuft! Ikke alltid så lurt og høre på disse ekspertenes tips,men noe er nok klokt ;-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.