Barn, Barn og Helse, Barn og utvikling, Familieliv, Hverdagen, Personlig, Samfunn

Barnehagejente – en ny epoke i livet.

ANNONSE

Om du spør fireåringen om hun kan kle på seg selv, får du til svar at hun prøver så godt hun kan fordi hun snart er barnehagejente. Hun har gått å ventet i snart 1 år på at det skulle bli hennes tur. Det var med klump i halsen og stein i magen jeg sendte inn søknaden rett før fristen gikk ut for opptak. Og selv om dette er hennes valg, og hun virkelig ønsker dette så kjenner jeg litt på det at jeg sender henne tidligere enn de to andre.

Men når kroppen ikke alltid lystrer, og fireåringen er vitebegjærlig og sosial så gjør man det som er best for barnet. Og siden hun synes det er så utrolig dårlig gjort at de to andre skal ut døren på morgenen, og stadig har sagt hun vil i barnehagen. Da er det bare å sørge for at hun har noe å gå til også. Og jeg tror hun kommer til å elske det. Hun er ei sosial frøken som elsker utfordringer og andre barn.

Nå har dette settet stått å ventet på henne siden før sommerferien og hun har bare ventet på å kunne bruke det. Det har hun fått av min samarbeidspartner Amvina, og er fra merket SKIPHOP. Du får kjøpt de på Barnashus, Adlibris, Ellos, Babyshop, Lilleprinsen, Jollyroom, Du finner en oversikt over priser her.

Jeg ELSKER SkipHop, for det er uten skumle stoffer, og de er nydelige å se på. Og av super kvalitet. De to andre har hver sin sekk de også, og de er like fine etter 2 år i bhg. De tåler å bli puttet i vaskemaskinen og de tåler litt røff bruk. Den er ikke bitteliten og ikke for stor. På turdager får man plass til matboks, termos, sitteunderlag og litt ekstra tøy oppi sekken.  Fireåringen er ei skikkelig rosa pyntejente, så dette passet midt i blinken. Tenk at hun snart er barnehagejente, i morgen liksom! Har jeg alt på stell da tro? Får sjekke barnehagelisten som ligger ute til alle som abonnerer på siden min.

Hvorfor er dette så skummelt, du har vært igjennom dette før?

Det å skulle levere fra seg en av de kjæreste man har er for meg en stor milepæl. Vi har heldigvis fått samme avdeling og mange av de samme ansatte som de to andre hadde. Noe som gir meg en trygghet. De andre gikk kun siste året før skolestart, mens Karoline skal gå to. Det er INGEN foreldre som liker å skulle levere fra seg barna sine, men det er slik det er hønemor kicker inn og man står å håper på det beste.

Jeg vet hun kommer til å klare seg fint. Jeg vet hun kommer til å ha det super gøy og at hun kommer til å få masse gode venner. Og jeg gleder meg til å se utviklingen og gleden hennes. Men jeg kjenner det er litt vemodig og det er rart at hun allerede er der. Hvor hun skal ut i verden for å utforske uten mammaen sin. Mens mammaen og pappaen står på sidelinjen og ser på , og er der for å trygge henne på at dette er helt greit. Og det er super viktig.

Den lille jenta vår er blitt barnehagejente, det er en ny epoke i livet hennes. Og jeg tror hun kommer til å stortrives som barnehagejente. Vi teller ned dagene, for hun skal spise frokost i barnehagen slik storesøster gjorde. Hun er veldig spent på morgendagen.

Når begynte barnet ditt i barnehagen?

Kommentarer
(Lest 208 ganger, 1 Lest i dag)

4 thoughts on “Barnehagejente – en ny epoke i livet.

  1. Mine har startet fra 11 mnd og til 1,5 år. Alle fire. Kommet litt an på når på året det er født.
    Lykke til med barnehagestart – det blir spennende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.