Barn og Helse, Barneklær og utstyr, Sponsing og Samarbeid

Beskytt barnet i vognen

//Sponset uvnett og solskjerm//

I sommer har jeg sett utallige vogner med masse forskjellig over åpningen. Det værste jeg så var når vi var på Liseberg. En mamma hadde trekket på bagen og i tillegg et teppe over åpningen. Og i luften var det minst 23 grader, og hun stod i solsteken!! Svigermor prøvde å snakke med henne men hun gav henne bare et surt blikk og gikk.

I samarbeid med en av mine samarbeidspartnere skriver jeg dette innlegget for å vise andre muligheter ennå dekke hele åpningen. For er det noe vi leser hver sommer så er det om alle de som dekker åpningen,og det er flere av oss bloggere som har testet hvor fort det blir varmt i vognen.

Og dette skriver Landsforeningen for uventet barnedød om å dekke åpningen:

Landsforeningen for uventet barnedød er klar i sin advarsel mot tepper over vognåpningen:

«Ved å dekke helt til vognåpningen, blir det svært tett på grunn av økt mengde av CO2, det vil si at den samme luften sirkulerer rundt inne i vogna fordi den gamle luften ikke slipper ut, dermed kommer ikke ny luft inn. Det å puste inn for store mengder av CO2 kan gi opphopning av gassen i blodet, en tilstand kalt hyperkapni eller CO2-narkose.»

Og videre:

«Dette kan føre til at blodets surhetsgrad (pH) synker, noe som igjen kan føre til redusert bevissthet, hjerterytmeforstyrrelser og død.»

sommer4

sommer3

strollershade5_hres

SkipHop UV-nett

Solskjerm til barnevogn fra Skip Hop. Et must for alle vogner! Solskjermen er produsert av et nettstoff som puster og gir beskyttelse mot UV-stråling samtidig som det begrenser barnets synsinntrykk utenfra. Vinduet på forsiden kan enkelt rulles opp om du vil se på det sovende barnet eller om barnet vil se ut under spaserturen.
Solskjermen festes enkelt på strolleren med clips og kan også brukes på bilbarnestolen, rull sammen solskjermen når den ikke brukes og fest den sammen med clipsen – strolleren kan til og med legges sammen med solskjermen på.

– Festes med clips som passer på de fleste suffletter
– Reflekterende nett-stoff som puster
– Tilpasningsbar for å passe til bilbarnestol
– Vindu som kan rulles opp
– Nett-stoffet gir 85 % UV beskyttelse
– Fri for PVC og ftalater

Denne får du kjøpt hos bla: Lekmer, KjøpBarnevogn.no

shademaker2_hres

Diono solskjerm

En ekstern solskjerm er gull verdt. På denne måten kan du få en kallesje på paraplytrillen som ikke har det fra før, eller du kan forlenge den som allerede er på barnevognen. Denne tar ingen plass når du tar den av slik at du kan ha den i vesken, eller i en skuff om vinteren.

Denne får du hos bla: lekmer, jollyroom, og lilleprinsen

vognen

Myggnett:

Ingen babyer MÅ ha det mørkt for å sove, det er det bare vi voksne som tror. Ja, det tar kanskje litt lenger tid å få de til å sovne. Men det er absolutt mye bedre med sirkulasjon enn en baby som ikke får skikkelig med oksygen.

Solseil:

Dette er et godt alternativ til solskjerm. I en del av emmaljunga vognene er dette intergrert i kalesjen sammen med myggnettet. Men man får også kjøpt slike eksternt som passe alle typer.

Som dere ser er det MANGE muligheter til å holde solen borte fra vognen uten at du dekker åpningen og skaper dårlige soveforhold for barnet ditt.  Så vær så snill å kutt ut tepper, pledd og andre tette ting foran. Og bruk disse løsningene.

Jeg pleier å si ifra eller ta det vekk når jeg møter folk som har tettet åpningen til barnet sitt. De klarer ikke i ifra selv.

Les også: Vognen kan bli en dødsfelle i sommervarmen

Har du sett vogner med tepper over åpningen i sommer?

Kommentarer
(Lest 422 ganger, 1 Lest i dag)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.