Kropp, Kosthold og Velvære,  Sponsing og Samarbeid

Blodtrykksmåler for alle

// Sponset blodtrykksmåler//

blodtryksmaaler-ld578-1

Bildet er lånt fra Test-deg.no

For noen uker siden fikk jeg være så heldig at jeg fikk inngå et samarbeid med Test-deg.no, og i denne omgang skulle jeg teste en blodtrykksmåler. Av ulike grunner så liker vi å holde en viss kontroll på blodtrykket her hjemme, og vi hadde tidligere en til håndleddet, men den målte absolutt ikke  godt nok dessverre, så den ble lagt bort for en stund. Så når vi skulle finne den igjen var den søkk vekk, så jeg mistenker at en av ungene har funnet den og syntes den var morsom, uten at jeg har funnet den i lekene dems så jeg kan ikke være 100% sikker.

Men når jeg fikk beskjed om at vi skulle få teste denne stod jubelen i taket, for en god blodtrykksmåler koster en del. Jeg lærte å ta det med kun pumpe-mansjett og stetoskop på Omsorgsarbeiderlinjen på videregående, men den kunnskapen er vekk dessverre. Er rart hva man glemmer når det ikke er i bruk, selv om jeg sikkert hadde fått det til om jeg leste meg opp igjen.

Denne blodtrykksmåleren har fått både BSH og ESH godkjennelsene. Som hendholdsvis er det britiske og europeiske institutt for forhøyet blodtrykk tilsvarende hjerteforeningen i Norge. Godkjennelsene betyr, at du som forbruker kan være sikker på, at produktet lever opp til deres høye krav.

Noe den også gjør, og den er så utrolig enkel i bruk:

1. Plugg mansjetten i måleren

2. Sett i batterier i måleren

3. Sett på deg mansjetten

4. Trykk på start

5. Les av resultatet når den piper

NB NB! Man skal alltid ta tre blodtrykk etter hverandre også finne gjennomsnittet for å få mest mulig riktig avlesning. Sitt også 15 minutter stille før du tar blodtrykket. 

2015-04-03 20.09.01

Her er det mannen som er testkanin for å få tatt et skikkelig bilde, det er tatt litt på kveldingen med mobilen derfor litt grumsete oppløsning. 

Jeg synes det er en utrolig trygghet å ha i hus, da det hender at jeg får blodtrykksfall så om jeg føler meg uvel og svimmel kan jeg ta et trykk for å se hvordan det ligger an og om jeg klarer å få det opp selv.

Jeg har ikke rukket å teste den sånn veldig mye enda, med tanke på sykdom i heimen, bursdagsfeiringer og dødsfallet til Farmor. Det har liksom glidd litt ut av hodet å tenke på blodtrykk og slikt da. Men jeg kommer nok til å nevne den igjen;) For jeg synes det er utrolig artig å ta blodtrykk rett etter en treningsøkt også hvile 20 minutter for så å ta den igjen. For å se forskjellen; store barn, små gleder vettu 😉

Test-deg er relativt ny i Norge, men er nå endelig å finne på Facebook også, følg dem gjerne der så de får flere venner og kan kjøre eksklusive tilbud til deg.

Test-deg.no er en nettbutikk med utrolig mange forskjellige hjemmetester  av ulike slag og veldig billige (og sikre) graviditetstester (20 stykker for 300 kr) og Eggløsningstester. De fører også babydopler, noe jeg alltid har ønsket meg. Tenk å høre babyens hjerte hjemme i din egen stue? De har en enkel type og en type som er litt mer avansert, og de selger Ultralyd gel slik at du hører bedre.

Så det er virkelig verdt å ta turen innom om du er glad i ulike tester, og det å ha litt av det “profesjonelle” i heimen.

Har du blodtrykksmåler hjemme? 

Kommentarer
(Lest 249 ganger, 1 Lest i dag)

5 kommentarer

 • Livet i Casa Didriksen

  Hmm, skeptisk.. Ikke til selve blodtrykksmåleren, den er sikkert grei nok den, men til i det hele tatt å drive å måle blodtrykket hjemme. For hva gir det av verdi egetlig? Bortsett fra et om du har et blodtrykk på over 200/110 så bør du nok kontakte en lege, men heller ikke det er jo absolutt for det kommer jo litt an på situasjonen også da.. Så i bunn og grunn så gir den fryktelig lite god informasjon. Selv for blodtrykkspasienter. Skaper unødig mye engstelse på den ene siden og falsk trygghet på den andre siden. Men nå er vel jeg en smule lite objektiv også da. 🙂

  • Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

   Hehe, skjønner den og jeg elsker å få andre legers meninger på ting. Men jeg har fått beskjed om å ta trykket når jeg får BT-fall for å se hvor langt sånn ca jeg faller. Da det så og si alltid kommer når jeg har migrene 🙂

   Men det er bare snakk om en periode da, for å se om det er noe mønster i det, om jeg har hatt vanlig hele dagen, for så å falle eller om jeg står opp med lavt/høyt fra før.

  • Tommy (Test-Deg.no)

   Jeg forstår din tenkning – Men flere og flere mennesker får beskjed fra legen om å måle blodtrykket sin av forskjellige grunner.

   I tillegg, er det for noen mennesker interessant å være i stand til å måle blodtrykk, oksygenmetning og lignende, enten av helsemessige grunner eller rett og slett fordi det er av interesse for dem.

   Tror ikke det er en falsk trygghet som kommer av å måle blodtrykk, resultatet på disse produktene er i de fleste tilfeller så presise som de du får hos legen 🙂

   Men ja, jeg skriver selvfølgelig som forhandler;)

 • monicabj

  Synes det er litt spennende med slike duppedingser jeg =) Pappa har en slik pga diverse sjukdommer, så jeg har testet den noen ganger. Blodtrykket mitt var normalt fram til jeg ble gravid med ME, da var det helt på bærtur. Hva er det egentlig overtrykket står for?

 • jordbaerveien

  Vi har ingen grunn til å ha slikt i hus, siden ingen av oss har problemer med blodtrykket, jeg må nok si jeg er av den oppfatning av at normalt friske mennesker ikke akkurat trenger en slik sak i heimen.

  Når det er sagt er jeg veldig fan av at selve blodtrykksmålingen er blitt så enkel. Jeg har jo lært den gode gamle versjonen under studiet, men du verden så mye enklere det er å smette på et slikt apparat og trykke på en knapp på jobben!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.