Aktiviteter for barn,  Barn,  Barn og utvikling,  Bokanmeldelser,  Sponsing og Samarbeid

Bokanbefaling: Nora

Nora6

Leter du etter lettleste barne bøker som minsten og større barn har like mye glede av? Da kan jeg kanskje hjelpe deg 🙂

For noen uker siden fikk jeg tilsendt noen bøker fra Aschehoug forlag. Og blant dem var bøkene om Nora. Og ungene ble med ett i hundre her og ville lese med en gang, men jeg klarte å overtale dem til at vi kunne lese når de legger seg for da er de på sitt roligste og det er en deilig måte å avslutte kvelden.

Storesøster ville lese den rosa boken, hun er veldig opptatt av rosa om dagen. Og i denne boken er Nora veldig glad i prikker. Og vi får se ulike dagligdagse situasjoner som hun ser prikker. Som f.eks til frokosten hvor eggeplommen er en prikk, banan på brødskiver er prikk o.l.

Nora7

Vi får også være med ut i hagen og Nora gjør ting som ungene kjenner seg igjen i, som feks å tegne og male. Hun har en hund og hun leker med dukken sin. Dette er ting 3 åringene og barn både under og over i alder kan kjenne seg igjen i. Teksten er såpass enkel at de lett kan gjenfortelle det du har sagt. Og her henter de stadig bøkene sine og leser nesten ordrett (fordi de husker det vi har lest) hva som står.

Nora8

Veldig fine bøker å bruke til kvelds lesing fordi Nora selv legger seg på slutten av bøkene.

Du kan kjøpe Fine Prikker, sier Nora her

Nora1

Storesøster liker å lese i boken sin helt selv 🙂

nora5

Siden Storesøster la sin elsk på den rosa ville Storebror ha den blå, som handler om regnet. Og han synes det er så festlig og kjenner seg så igjen når pappaen “kjefter” litt på Nora forsdi hun går ut i regnet uten passende klær.

Nora4

Vi får se situasjoner som ungene selv elsker, som å hoppe i vanndammer, og leke med vannet. Dette er ting ungene selv gjør når de er ute i regnet og når det akkurat har regnet og det er kjempe stas å se at Nora liker de samme tingene som de selv liker.

Nora3

I denne boken sovner også Nora til slutt, og den er derfor utmerket som kveldsbok. Også tar den ikke så lang tid å lese, men ungene får litt tid til å roe seg helt ned før de skal sove 🙂

Veldig koselige bøker, med enkelt språk så de kan lett brukes som lære å lese bøker når de har begynt på skolen.

Du kan kjøpe boken Det regner sier Nora her

Nora2

Ungene her elsker å bli lest for og å kunne sitte å bla i bøkene sine helt selv og finne opp egne historier til bildene og det ender mange ganger opp med at det er  5 åringen som “leser” for oss ved å se på bildene 🙂 Kjempe herlig og slikt utfordrer fantasien og kreativiteten 🙂

Hvilke bøker liker ungene deres? Leser dere for ungene?

Skrevet i samarbeid med Aschehoug
Kommentarer
(Lest 55 ganger, 1 Lest i dag)

Én kommentar

  • Mammatiltogutter

    De bøkene har vi ikke lest, de får vi kanskje prøve 🙂
    Vi leser for ungen(e).Favoritter her er Piraten Kasper(veldig stas for storebror siden lillebror heter det)Kaptein sabeltann bok, noen Mike mus bøker. vi har kjempe mange barnebøker og noen ganger leser vi noe “nytt”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.