Aktiviteter for barn, Barn, Samfunn

Brannvernuka: Åpen brannstasjon, lek og læring

Denne uken har det gått brannalarmer over alt her i byen. Alle skolene og barnehagene har hatt brannøvelse, og noen private bedrifter rundt om. Og grunnen til dette fokuset er Brannvernuka. Ungene har lært om brannvern og hvordan de skal oppføre seg om det begynner å brenne på skolen eller i barnehagen. MEN……..

Og det er et stort men her, hvordan skal man gjøre det om det brenner hjemme? Om man er i 2. etasje, om man er i et rom lengst inn i huset, også er de voksne på andre siden av huset. Hvordan skal barna forholde seg? Hva er lurt og ikke lurt? Hva er nummeret til brannvesnet? Er brannslukningsapparatet gått ut på dato?

Dette er viktige ting som man må øve på jevnlig, slik at om uhellet skulle være ute, vet de hva de skal gjøre. Og det kan redde liv. Kanskje har noen en brannstige fra 2. etasje? Da er det lurt å øve på å gå i den. Slik at det ikke blir første gang når det brenner på ekte.

I morgen sparkes åpen brannstasjon i gang igjen. Der går lek og læring hånd i hånd. De får se på utstyret, teste brannslangen, gå “Natursti” der de skal svare på spørsmål om brann, og det som er STOR stas: å få sitte i brannbilen! Her får du en oversikt over åpne brannstasjoner nær deg.

Brannvernuka, brannbil

Nå kan dere leke dere trygge hjemme også. Lek med barna og lær dem om brannvern hjemme. Klikk deg inn på www.brannleken.no fra mobil etter nettbrett, og dere er i gang.

Har dere brannvernuka på jobb, skole/barnehage og hjemme?

Kommentarer
(Lest 100 ganger, 1 Lest i dag)

1 thought on “Brannvernuka: Åpen brannstasjon, lek og læring

  1. Her har det og vært brannvernuke i brh. Vi har hatt som tradisjon de siste årene å være på åpen brannstasjon, men i år er vi på tur. Men jammen kom ikke brannstasjonen til oss! Og vi hr vært mange meter oppi luften i redningsbilen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.