Aktiviteter for barn,  Sponsing og Samarbeid

Buggegården

//Sponset inngang//

I går var vi på gårdsbesøk på Buggegården, ca 15 min kjøring herfra. Ungene elsker dyr og å kunne utfolde seg, så dette tenkte vi ville bli perfekt. Når klokken var 12.00 satte vi ungene i bilen, og satte snuten mot Nykirke. (Buggegården er en teatergård med familieshow, dyr, leker, kafé og landhandleri. Du finner dem på Nykirke i landlige og idylliske omgivelser. Bare 1 km fra E18 ved Kopstadkrysset. 10 min fra Horten og Holmestrand, 20 min fra Tønsberg, 30 min fra Drammen, 1 time fra Oslo.) Ungene var i ekstase bare de kom på parkeringsplassen, og de verket etter å bare løpe inn.

Vel inne i Landhandleriet ble vi tatt hyggelig i mot av Hanneli og Ole som strålte om kamp med solen, det er så koselig når vi blir møtt av slike blide fjes. Det er dessverre ingen selvfølge lenger, for de fleste steder vi har vært har vi følt at vi er en byrde om vi spør om noe eller prøver å slå av en prat, men her var praten igang omtrent før vi var inne 🙂 Sånt synes jeg er koselig.

Etter å ha vært i Kristiansand dyrepark i 3 dager tidligere i sommer, savnet jeg en liten plass der ungene kunne gå tilnærmet fritt, leke og kose seg i sitt eget tempo, lær, leke, være sosiale også er det et pluss om frøkna på 15 mnd synes det er gøy også. Og alt dette finner man her. Vi kunne sitte på en benk mens ungene tuslet fornøyde rundt, syklet, husket eller beundret dyrene. Også var vi voksne med inn til dyrene når de hadde lyst til det, og det at frøkna på 15 mnd faktisk kunne være med på ALT av aktiviteter der var supert, og hun storkoste seg på lik linje som sine større søsken. (selv om det var 30 grader og strålende sol).

Prisen for å komme inn er heller ikke avskrekkende på 80 kr pr pers.

Rett på innsiden er det en lekeplass, og der koste ungene seg veldig med å leke i båten, skli, hoppedyr, sandkasse, sklie, hoppe i høyet og å se på høner, haner og kalkuner.

bg1 bg3 bg4

Hoppe i høyet var det Kristian synes var aller mest stas. Tenk å få lov til å hoppe fra noe høyt og ikke slå seg? Finnes ikke bedre når man er gutt som elsker fart og spenning.

Etter å ha vært en stund på lekeplassen, tok vi oss en runde for å se på dyrene. Ungene våre er utrolig glad i dyr, så dette var de spente på.

bg16 bg27 bg14 bg10 bg5 bg6 bg7

Karoline på 15 mnd syntes kaninene var best, og syntes at sauene og geitene ble litt store og skumle, men på pappas arm var det helt greit selv om hun ikke ville ta på dem. Grisen hadde hun veldig lyst til å se på, men jeg tror de synes det var litt varmt og sov for det meste inne i huset sitt.

I det jeg skulle ut fra kaninene og ta vognen med meg var det en av endene som mente at tærne mine var mat og at skoene mine var en tyggeleke (kanskje ikke beste valget med bare føtter i sandaler når man vet det går ender løse, men det var ikke vondt da 😛 ) Veldig artig å komme så nært på dyrene. Mor ble litt bitt av kaninbasillen, og jeg tror nok kanskje at vi kommer til å skaffe oss kanin når ungene blir litt større 🙂

Ungene våre er jo ikke kjent for å være de som sitter stille, og Kristine er ganske skeptisk til ting, men skuespillet om Bonden og Rottenikken synes de var festlig. Ungene lo og danset med til musikken. De prøvde iherdig å hjelpe bonden med å finne gårdsgutten Rottenikken, som gjemmer seg for å unngå å jobbe.

bg18 bg17

bg19 bg24 bg23 bg22bg20bg21 bg25 bg26

Utrolig gøy når voksne mennesker tør å tenke utenfor boksen og lage et skuespill som fenger. Med både moral og humor ala bæsj og promp som unger er så veldig glad i. Kristian lo så han ristet på tribunen. Fengende musikk og spennende bevegelser gjorde at frøkna på 15 mnd syntes det var kjempe gøy også. Hun flirte og fulgte nøye med hele tiden, og forestillingen varte i 45 minutter. Akkurat passe for små kropper som gjerne vil ut å løpe og utforske.

Og all ære til dem som orket å ha på seg så mye klær i det varme været, mens de showet og laget gøy for alle som hadde tatt turen 🙂

bg11 bg12 bg13

Ungene er også veldig glad i den lille traktoren Gråtass, så gleden var stor når de fikk sitte på i hengeren. Litt ekstra stas når han gav på rundt svingen. Den kjører 2 ganger om dagen, så alle skal få kjørt.

bg15 bg9 bg8

Rundt på gården har de pyntet med gamle redskaper for å skape bondesjarm og nostalgi. Og både jeg og mannen kjente på at boligdrømmen vår egentlig er et lite småbruk, der ungene kan leke rundt, fritt for råkjørere, vokse opp med dyr og lære om livet på landet. Så det kan jo hende at vi plutselig finner et småbruk et sted som vi kan gjøre til vår drøm. Det er MYE inspirasjon å finne på Buggegården.

bg2 bg29 bg28

Inne i landhandleriet har de satt frem gamle møbler som de har funnet på låven, og de har laget en rolig og god atmosfære. De har tatt frem gamle kurvstoler for barn slik at ungene kan tegne og kose seg mens mor og far tar en kaffe og en kalkunvaffel. De selger også brus, is, kanelboller, kaffe, sjokolade o.l. Ønsker du litt mer mat, tar du enkelt med deg en kjølebag med det du vil grille, og bruker en av de to grillene som står til disposisjon. Det er godt med stoler, bord og krakker som man kan sitte på, og du kan velge om du vil sitte i solen eller i skyggen.

Vi koste oss stort og gleder oss til å dra tilbake, og håper de skal ha juleforestilling i år også for det hadde vært gøy for ungene og i fjor fløy billettene ut på rekord tid.

Følg gjerne Buggegården på facebook og på Instagram (@buggegaarden) for å få et innblikk i hverdagen på gården, konkurranser, oppdateringer, og se fine bilder  🙂

Vi vil få si tusen takk for at vi fikk komme på besøk og gleder oss allerede til å ta turen igjen 🙂

Følg med på bloggens facebookside i kveld, da skal jeg få være så heldig å dele ut 2 biletter til en heldig leser 🙂

Har du vært på Buggegården før? 

Kommentarer
(Lest 128 ganger, 1 Lest i dag)

2 kommentarer

  • frugravningen

    Så gøy å lese dette. Vi kjørte forbi der tidligere i sommer og lurte på hva det var. Og nå vet vi det. Så gøy. Mye mulig vi tar en tur dit senere i sommer!

  • malenefossum

    Der så det både rolig, fint og idyllisk ut. Så deilig da, kan tenke meg ungene koste seg stort 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /customers/f/f/0/frujacobsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.